AK Parti Eskişehir Üniversiteler Başkanı Altınkaynak'a yapılan saldırı

AK Parti Eskişehir Üniversiteler Başkanı Altınkaynak'a yapılan saldırı
Anadolu Üniversitesi'nde toplanan bir grubun AK Parti Eskişehir Üniversiteler Başkanı Altınkaynak'a sözlü saldırıda bulunması Eskişehir ve Bilecik'te protesto edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) toplanan bir grubun, AK Parti Eskişehir Üniversiteler Başkanı Musab Tayyib Altınkaynak'a sözlü saldırıda bulunması Eskişehir ve Bilecik'te protesto edildi.

AÜ Yunus Emre Yerleşkesi Cumhuriyet Kapısı önünde toplanan AK Partililere, Genç Memur-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri de destek verdi.

Burada açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, bu hafta içinde üniversitede bir grubun Altınkaynak'a saldırıda bulunduğunu ve bunun sosyal medyada yer aldığını söyledi.

Altınkaynak'ın yalnız olmadığını dile getiren Özbey, "Bizler gençlik teşkilatları olarak üniversitelerde ve toplumun her alanında onların bize ithaf ettiği gibi onların putlarını, duvarlarını, yazılarını karalamak için burada değiliz. Bizler onların da gönüllerini aydınlatmak, kalplerini kazanmak için buradayız. Gençlik teşkilatları olarak her ne yaparlarsa yapsınlar onlara onlar gibi karşılık vermeyeceğiz. Bu noktada 'elif' gibi dimdik duran Musab kardeşimize destek olduğumuzu göstermek için buradayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata da üniversitede bilimsel özgürlükten bahseden marjinal grupların okulda vandallık yaptığını belirterek, söz konusu grupların sözle saldırısına maruz kalan Musab Tayyib Altınkaynak'ın arkasında olduklarını vurguladı.

Söz konusu olaya maruz kalan AK Parti Eskişehir Üniversiteler Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak ise kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Her fırsatta ''faşizme karşıyız'' diyenlerin faşizm örneğini ortaya koyduklarını belirten Altınkaynak, "Biz özgür düşüncenin ifade hürriyetinin savunucusu olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bunun Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde takipçisi olacağız. Her öğrenci özgürce kendisini ifade edebilene kadar, terör yandaşları bilim yuvalarını terk edip kendi harap dünyalarına dönene kadar mücadele edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre süre slogan atan partililer, dağıldı.

- Bilecik'te de saldırı kınandı

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanı Ali Özpınar, Altınkaynak'a yapılan saldırıyı kınadı.

Şehitler Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Özpınar, bu tür saldırıların her yerde yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde de bu vandalların yapmış olduğu saldırılara şahitlik ettik. Sadece Eskişehir'de değil 81 ilde bulunan üniversitelerde bu çetelerle karşılaşmak mümkündür. Ülkemizin refahını, huzurunu bozmak isteyen vatan hainleri, bu çetelerle üniversiteleri karıştırmak istiyorlar. Bizleri kışkırtarak kendilerinin yaptıkları gibi vandallık yapmamızı kurguluyorlar. Fakat asla emellerine ulaşamayacaklar. Bizler, vatan hainlerinin oyununa asla gelmeyeceğiz. Hayallerini kursaklarında bırakacak, planlarını bozmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Üniversitelerimiz ilim irfan yuvası olmaya devam edecektir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.