Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:
"Bugüne kadar ABD bu coğrafyada hiçbir zaman istikrarın tarafı olmamıştır. Bunu Yemen, Irak, Suriye'de de gördük. Onun için 'Kudüs bizim açımızdan kırmızı çizgidir' diyoruz. 'Kudüs bizim açımızdan bir onurdur' diyoruz"

MERSİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, "Bugüne kadar ABD bu coğrafyada hiçbir zaman istikrarın tarafı olmamıştır. Bunu Yemen, Irak, Suriye'de de gördük. Onun için 'Kudüs bizim açımızdan kırmızı çizgidir' diyoruz. 'Kudüs bizim açımızdan bir onurdur' diyoruz." dedi.

Dağ, partisinin Mersin Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Akdeniz 4. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugüne kadar birçok ilde kongrelere katıldığını belirten Dağ, her seferinde aynı heyecanı ve coşkuyu gördüğünü aktardı.

AK Parti'nin daha birinci yılında iktidar olmuş ve 15 yıl boyunca iktidarını devam ettirmiş bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Dağ, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu durum Türkiye'de hiçbir siyasi partiye nasip olmadığı gibi dünyada da örneği olan bir durum değil. Dünyada bunun bir örneği yok. 1950'den bu yana hiçbir siyasi parti bu kadar uzun süre iktidarda kalmadı. Bunun tabi ki birçok sebepleri var. 2002'de ulaşımdan, sağlığa, ekonomiden, sosyal devlete, kendimizi de zaman zaman eleştirdiğimiz eğitimden, savunma sanayine, organize sanayi bölgelerinden serbest bölgelere hangi alanı, hangi sektörü alırsak alalım bugün itibariyle Türkiye hepsinde 3 kattan 300 kata kadar büyümüş vaziyette. 2002'de Türkiye'de konut edinme yaşı yani bir kişinin konut edinme yaş ortalaması 55. Bugün 33'e düştü. Bu alanda bile birçok dönüşümler sağladık. Türkiye'de birçok hizmete imza attık."

- "Kudüs bizim açımızdan kırmızı çizgidir"

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararına da değinen Dağ, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ABD bu coğrafyada hiçbir zaman istikrarın tarafı olmamıştır. Bunu Yemen, Irak, Suriye'de de gördük. Onun için 'Kudüs bizim açımızdan kırmızı çizgidir' diyoruz. 'Kudüs bizim açımızdan bir onurdur' diyoruz. Sosyal medyada paylaşılan birkaç fotoğraf var. 15 İsrail askeri 14 yaşında bir Filistinli genci arasına almış. Filistinli gençte vakar, cesurluk ve atılganlık var. İsrail askerlerinde ise bir korkaklık var. Peki o Filistinli gence o vakarı, cesurluğu veren nedir? İşte İslamdır, dinimizdir. Bu dindeki birliktir, beraberliktir. Biz Türkiye'de kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, Türk, Kürt, Arap, Çerkez bu birliktelikte buluştuğumuz sürece hiç kimse bu ülke üzerinde yaptığı operasyonlardan başarılı olamayacaktır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. "

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan da ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattı.

Konuşmaların ardından mevcut başkan Özturan'ın hazırladığı tek listeyle genel kurula geçildi.

Kongreye AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.