Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:
"Ana muhalefetin bir terör partisi olma noktasında ilerlemesini garipsiyorum"

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ana muhalefetin bir terör partisi olma noktasında ilerlemesini garipsiyorum." dedi.

İzmir Mardinliler Kültür ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret eden Dağ, Türkiye'de önemli süreçlerden geçildiğini, 15 yıllık AK Parti iktidarlarının uğraşının bu ülkenin huzurunu, istikrarını tesis etmek, bu ülkeyi hep büyütmek üzere olduğunu belirtti.

Ayrımcılık yapılmadığını, doğuda ne varsa batıda da onun olduğunu söyleyen Dağ, doğuda yapılan yatırımları anlattı.

Dağ, meselelere çözüm üretmeye gayret gösterdiklerini, ancak özellikle 2013 yılından bu yana farklı süreç yaşadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gezi olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim olayları, çukurlar, bombalar ve en son 15 Temmuz... Neredeyse her sene bir olay. Bu ülkenin çevresinde yapılmaya çalışılanı çok iyi anlamak ve idrak etmek durumundayız. Yani binlerce kilometre öteden bir devlet hemen bizim sınırımızda 15 tane askeri üs kuruyorsa, 5 bin askerini orada muhafaza ediyorsa bu bizim ülkemizin beka meselesi değil midir? Bu ülkeyi yönetenlerin burayla alakalı hamle içinde olması gerekmez mi, gerekir. Suriye'de yaşanan bir kimlik meselesi veya etnik mesele değil, binlerce kilometre öteden bir devletin ve onunla birlikte hareket eden bazı güçlerin ülkemize karşı uygulamak istediği, 15 Temmuz'da başarılı olamadığı, şimdi başka yollarla başarılı olmak için uğraştığı bir süreçtir. Ne Kudüs meselesiyle bunu ayırt edebiliriz, ne de dünyada yaşanan diğer hadiseleri."

- "Farklı noktadalar"

AK Parti ülkenin daha iyi olması için uğraşırken siyasi rakiplerinin farklı noktada olduğunu belirten Dağ, bundan üzüntü duyduklarını söyledi.

"Ana muhalefetin bir terör partisi olma noktasında ilerlemesini garipsediğini" ifade eden Hamza Dağ, şunları kaydetti:

"İstanbul'a il başkanı seçtikleri kişinin DHKP-C ile irtibatı, attığı twitler, yaptığı işler, polise attığı taşlar ve kendi zihin yapısı, ısrarla sözde Ermeni olaylarına soykırım ifadesini kullanıyor olması bu millete ne kadar düşman olduğunu gösteren bir haldir.

CHP'nin gidişatı gidişat değildir. Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geçtikten sonra CHP'de çok önemli değişiklikler oluyor. Bunu bugün söylüyoruz ama 3 yıl sonra söylemeye gerek kalmayacak, herkes görecek. Atatürk'ün partisi olarak gördükleri CHP'ye sahip çıkmazlarsa veladdalin amin. O Atatürk'ün partisi olarak gördüğümüz CHP'nin musalla taşında yattığını ve cenaze namazını kıldığımızı göreceğiz. Şu ülkede huzur, istikrar içinde yaşamaktan bir sıkıntımız olabilir mi? Bunu bozmak noktasında olmak birilerinin piyonu olmaktan başka bir şey değildir."

Vakıf Başkanı Rasim Kahraman da İslam alemi üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek, "Bunu biliyoruz, onun için sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz destek veriyoruz. Onun arkasındayız. İstediğimiz gibi dik duruyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.