AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, gündemi değerlendirdi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 9 Ağustos'ta başlayacak 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını açıkladı.

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından, gerçekleşen ve gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın buluşması programı düzenlendi. Tantavi Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun, Hacı Ahmet Özdemir ve Orhan Erdem, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular katıldı.

DOLULAR: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram İlçe Başkanlığı olarak yılın 12 ayı sahada olduklarını ifade ederek, “Her dönem TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte milletvekillerimiz ile sahada yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti Meram İlçe Teşkilatı olarak yıl boyunca yaz kış demeden mahalle ziyaretleri ve esnaf ziyaretlerimiz ile vatandaşlarımız ile sürekli iç içe olmaya gayret ediyoruz. Meram İlçe Teşkilatı olarak da Milletvekillerimiz ile çalışmalarımızı ilçemizde yoğun şekilde gerçekleştireceğiz. Ak Parti Meram İlçe Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sahalardayız. İlçe Kadın Kollarımız ve İlçe Gençlik Kollarımız her hafta Meram’da bulunan mahallerimizde ziyaretler gerçekleştiriyor” dedi.

dsc-0253.jpg

USTA: KONYA ÖNEMLİ HAZIRLIKLAR İÇERİSİNDE

9 Ağustos'ta başlayacak olan İslami Dayanışma Oyunlarının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışına katılacağını aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Konya önemli hazırlıklar içerisinde. Bunların en başında da 9 Ağustos'ta başlayacak olan İslami Dayanışma Oyunları var. Bu Konya'mız için, ülkemiz için oldukça önemli bir organizasyon. Konya'da ilk defa 54 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan büyük bir olimpiyattan bahsediyoruz. Tesislerimizin hazırlıkları devam ettiği gibi açılış için hazırlıklar da devam ediyor. Açılış programı için Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız da inşallah 9 Ağustos'ta Konya'da olacaklar. Hem ülkenin gündeminde hem de pek çok ülkenin gündeminde bu olimpiyatlar ve Konya'mız olacak tabii ki. Bu Konya'mız için, esnafımız için, turizmimiz açısından, tanıtım açısından çok kıymetli ve önemli bir organizasyon” diye konuştu.

21. YILIMIZI KUTLAYACAĞIZ

AK Parti’nin 14 Ağustos’ta kuruluş yıldönümü kutlamaya hazırlandığını ifade eden Usta, “14 Ağustos’ta partimizin kuruluşun 21. yılını kutlayacağız. Bununla ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Bizler büyük bir heyecan ve coşku ile 21. yaşımızı kutlayacağımıza inanıyoruz. AK Parti olarak hizmetlerimizi ve serlerimizi üretmeye devam ediyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Konya’ya yapılan yatırımların izlenmesi ile ilgili teşkilatlarımız bünyesinde milletvekillerimizin başkanlığında oluşturduğumuz komisyonlar ile bütün çalışmalarımızı takip ediyoruz. Tarımdan sanayiye, eğitimden gençlik ve spora dair hangi alanda çalışma yapılıyorsa bizlerde takip ediyoruz. Dünya’nın geçtiği bu zor süreçte yaşanan zorluklardan etkilenmemize rağmen yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Yapmak zorundayız. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Gücünü aldığı millete hizmet borçlu. Sahada vatandaşımızın bizlere verdiği desteği yakından hissetmek bizleri de memnun ediyor. Yaptığımız her ziyaret ve çalışmamızda vatandaşımızın dünyada yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu ve Türkiye olarak AK Parti olarak bu sorunların çözümü noktasında çabamızı ve gayretimizi görerek hızlıca bu işlerin bitirilmesi konusunda desteklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİLERİNE KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYORLAR

Muhalefetin algı operasyonlarıyla yapmaya çalıştıklarını da görmezden gelmediklerini de söyleyen Usta şu şekilde konuştu: “En son bu KYK ile ilgili yapılan kredilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın daha öncesinde yapılan toplantılarla, çalışmalarla Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamalarla birlikte geri ödemelerdeki faiz oranlarının alınmaması, ana borcun ödenmesiyle ilgili verilen kararın, sanki sadece birileri muhalefet söyleyip de biz yapmışız gibi kamuoyuyla paylaşmaları, kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir şeyin izahı yok yok. Bizler bunları tartışıyor ve konuşuyoruz. Gençlerle her bir araya geldiğimizde ve konuşmamızda sıkıntıları ve dertleri ne ise çözüm noktaları bizlerden beklentileri ne ise bu sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi. CHP'nin 1 Ağustos'ta TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasını eleştiren Usta, "Meclisin açık olduğu dönemlerde Meclis'e gelmeyip, yoklamalara girmeyip, toplantılara katılmayıp, gelmeyen CHP, şimdi Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyor. Meclis Başkanlığımız, CHP milletvekillerinin kaç tanesinin Meclis'in çalışma döneminde ne kadar yoklamalarda bulunduğunu bir yayınlasa, toplantıya çağırmak için aslında hiç kimsenin olmadığını göreceğiz. Muhalefetin her engellemesine karşı milletimize hizmet etmeye ve eser üretmeye devam edeceğiz.”

ANGI: BİRLİKTELİKTE RAHMET VE BEREKET VAR

Birliktelikte rahmetin bereketin olduğunu yaşayarak gördüklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Gerek hükümetimizin gerekse yerel yönetimlerimizin işbirliği halinde aynı siyaset duruşu ve bakışının getirdiği bu güçlülüğün 20 yıldır artısını yaşıyoruz. Birlikteliğin getirdiği güçten yararlanmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Her biri imkanlarını zorlayarak bu şehrin insanına hayatı kolaylaştırmak için çaba sarf etmeye devam ediyorlar” dedi.

SORGUN: MECLİSTE OTURUYORLAR YOKLAMAYA GİRMİYORLAR

Muhalefetin algı operasyonlarıyla, ‘ben söylemiştim’ siyaseti yaptığını aktaran AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, “Demokraside bir iktidar birde muhalefet olması gerekiyor. Gerçek muhalefetten beklenilen nedir hükümetin doğrularında desteklemek, yanlışlarında lisanı uygun bir şekilde uyarmak. Ama şuanda ne yazık ki muhalefetin yaptığı tek şey algı oluşturmak. Ben söylemiştim üzerine siyaset yapmak. Bir tarafta gerçekten ülke ve milletimin için ne yapabilirim diyen bir Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta da artılı masa var. İş yapmak yerine laf aramak. İşte son icraatları TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak oldu. Sadece iş yapıyor görünmek için, meclis çalıştığı günlerde, mecliste oturuyorlar yoklamaya girmiyorlar. Amaçları meclis sayıyı bulup çalışmasın diye. Meclis açıkken her gün bunu yapanlar şimdi meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyorlar. Ama milletimizin feraseti, basireti bunu çok iyi takdir eder. Kim gerçekten çalışıyor, kim algı için çalıştığını biliyor” diye konuştu.

AKYÜREK: İÇERİDE VE DIŞARIDA BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYORUZ

Türkiye’nin içeride ve dışarıda büyük bir mücadele verdiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de, “Bu coğrafyanın kaderinde bu mücadeleler her zaman vardır. Tarih boyunca buna şahitlik ettik hepimiz. Selçuklu bölgesindeyiz. Selçuklu ecdadımızdan bugüne mücadeleyle, kararlılıkla yürüyüşümüz devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da yine aynı şekilde bu yürüyüşümüz, güçlü Türkiye yürüyüşümüz devam edecek. 22 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. Ondan önce de bir STK’nın çalışmasında, birlikte olduğumuz arkadaşlar oldu. Milletimiz ve memleketimiz için çalıştık. Ülkemizin daha ileriye gitmesi için gayret gösterdik. Yeni Büyükşehir oluşumuyla özellikle Konya’mızın 800’e yakın yerleşim yerinin tamamına kısa bir sürede ulaşmaya gayret ettik. Altyapısı, üstyapısı, mahalle yolları, sosyal tesisler, mahalle parkları birçok çalışmayı gerçekleştirmek nasip oldu. Bütün çalışmalar belediyecilikle ilgili hizmetler Konya Modeli Belediyecilik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Selçuklu, Karatay, Meram Belediye Başkanlarımızın çalışmalara yeni bir ivme kazandırdıklarını görüyorum. Konya belediyeciliği çalışmalarının yeni bir aşamaya taşındığını görüyorum. Belediye başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Ulusal, yaygın kanallarda bazı büyük belediyelerin ve belediye başkanlarının çalışmalarını dinliyorum. Belediyecilikten geldiğim için özellikle buna dikkat ediyorum. O kadar genel ifadelerle lafı dolaştırıyorlar ki ben hayret ediyorum. Bu büyük belediyelerin belediye başkanlarının faaliyetleri, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini bırakın Selçuklu, Meram, Karatay Belediyeleri’nin hizmetlerinin yarısını yapmış değiller. Ama propaganda güçleri ve algı oluşturma çabalarıyla kurtarmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

ERDEM: ÇOK DAHA HAZIRLIKLI VE TECRÜBELİYİZ

AK Parti İl Başkanlığı’nın yaz dönemi organizasyonu çerçevesinde programlara başladıklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise şu şekilde konuştu: “İlçelerimizde tek tek bütün mahallelere ulaşacak şekilde ziyaret yapıyoruz. Son 1 yıldır çok daha farklı bir dünya ile karşı karşıya kaldık. Enerji, gıda krizlerinin baş gösterdiği, hayat şartlarının akıl almaz bir şekilde değiştiği olağanüstü hallerle karşı karşıya geldik. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda bu konuda hızlı kararlar alarak dünyadan çok daha iyi bir şekilde atlatmaya çalıştığımızı görüyoruz. Çünkü bu sabah Almanya’da havaalanında uçuşların bir çoğunun durdurulduğunu görüyoruz. Euro bazında yüzde 30 gibi bir oranda zamla karşı karşıyalar. Ayrıca doğalgaz Avrupa’da bu sabah 200 Euro’ya kadar çıkmış durumda. Görüldüğü üzere bir kriz var ve bu krizi ülkeler aşmaya çalışıyor. Türkiye’ye baktığımızda buna rağmen ihracatta sektörel bir iştah görülüyor. Konya’da da öyle olduğunu hissediyoruz. Esnafımız da zor günlerinden yavaş yavaş çıkmaya başladı. İşçimizden memurumuza devletimiz zam farklarıyla, enflasyon farklarıyla gerekli artışları yapmaya çalıştı. Tarım alanında da hububatta verilen fiyatların çok memnun edici bir oranda olduğunu görüyoruz. Kısacası 20 yıllık iktidar süresince 15 seçimde birinci çıkmış bir partinin mensuplarıyız. 2023’e giderken çok daha hazırlıklı ve tecrübeli şekilde, iftira ve yalan ortamında 6’lı masanın görünmeyen ortaklarıyla çok farklı bir siyasi ortama girildiğinin farkındayız. Bunun için de alanda vatandaşlarımızı doğru bilgilendirerek gelecek adına hedeflerimizi paylaşma imkanı buluyoruz.”

ÖZDEMİR: TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

2023 seçimlerine çok az kaldığını, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Uluslararası çok büyük badireler atlatıyoruz. Bugün bunları bir bir aşarak gelen bir iktidarın milletvekilleriyiz. Haftalardır sahadayız ve sahayı biz çok iyi gördük. Devlet ve millet kaynaşmasını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sayesinde sağlamış durumda. Bunun semerisini biz 2023 seçimlerinde başarı olarak alacağımız kanaatindeyim” dedi.

KAVUŞ: SIKILMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların kendilerine gösterdiği ilgiden doğru yolda olduklarını anladıklarını dile getiren Başkan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, “Tabi ki hizmet hiçbir zaman bitmez. Biz elimizden gelenden fazlasını yaparak her daim hazırız. O yüzden seçimin ne zaman olacağını ben çok önemsemiyorum. Biz zaten seçimin, hizmetin öneminin farkında olarak sürekli sahadayız ve sahada neredeyse adım atmadığımız yer bırakmadık. Ben her zaman söylüyorum. Sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. 40 ayda da elhamdülillah bunu ispatlamış olduk. İnşallah görevimiz devam ettiği sürece de aynı üslupla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.