AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"İnanıyorum ki Türkiye’de çok daha güzel şeyler yaşayacağız. İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’de çok daha güzel şeyler yaşanacağına olan inancını dile getirerek, "İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız” dedi.

Özdağ, partisinin Şehzadeler İlçe Kadın Kollarınca 8 Mart Dünya Kadın Kolları Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

İslam’a göre kadın ve erkeğin eşit olduğunu belirten Özdağ, "İslam şöyle buyuruyor, 'Eğer bir erkeğin maddi durumu iyiyse kadın isterse çocuğunu emzirmeyebilir. Süt anne tutabilir, evde yemek yapmayabilir, bulaşık yıkamayabilir ama yaparsa da sevap alır. İslam böyle söylüyor. Ama İslam’ı bilmiyoruz. Gelenek ve kültür, İslam’ın çok önüne geçti. Ne demek töre cinayetleri, ne demek berdel, ne demek beşik kertmesi böyle şeyler olur mu ? İslam’da kadın da erkek de eşittir. Allah insanlığı Hz. Adem ile Hz. Havva ile beraber yarattı birlikteydiler” diye konuştu.

Kadına yılın sadece bir gününde değil hayatın her anında değerin verilmesi gerektiğine dikkati çeken Özdağ, Türkiye'nin bu konuda dünyaya örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Özdağ, şöyle devam etti:
"İnanıyorum ki Türkiye’de çok daha güzel şeyler yaşayacağız. İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız. Geçmişte bazı sıkıntılarımız oldu. Başörtüsü yasağı vardı. Başı açık, başı kapalı beraber okusun, çalışsın kimse kimseye ‘Başın neden açık, neden kapalı’ demesin istedik. Ama başı kapalılar bu memlekette maalesef ikinci sınıf insan muamelesi gördüler. Direndiniz, Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bunun için büyük mücadeleler verdi, sizin oylarınızla geldi ve özgürlüklerin alanını genişletti. Artık eğitimde fırsat eşitliğini, fikir hürriyetini sağladı."

Programa AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.