AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"Avrupalılar günde 18 saat çalıştılar arabaları, cep telefonları, uzaya giden uyduları yaptılar. Biz de yapmaya başladık ama yeterli değil. Anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı kütüphanelere gönderin. Bilgisayarlarda çocuklarınıza oyun oynatmayın.

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kütüphane Haftası dolayısıyla Atatürk İlkokulu kütüphanesinin açılışını yaptı.

Özdağ, Yunusemre ilçesindeki engelli öğrencilerin ağaç dikim programına katıldıktan sonra Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'u ziyaret etti ve 3 engelli vatandaşa akülü araç hediye etti.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Köprübaşı ilçesindeki Atatürk İlkokulu kütüphanesi açılış törenine katılan Özdağ, konuşmasında, kitap ve kütüphane medeniyetinin çocukları olduklarını söyledi.

Türk İslam medeniyetinin bireyleri olarak yetiştiklerini kaydeden Selçuk Özdağ, "Demek ki kitaplar ellerimizden düşmeyecek. Mustafa Kemal savaştan savaşa koşarken yanında hep kasalarla kitap duruyordu. Okuyan topluluklar kazanır" diye konuştu.

Televizyon dizilerinin vatandaşı olumsuz etkilediğini söyleyen Selçuk Özdağ, şöyle konuştu:

"Bugün bizi uyutuyorlar. Bu televizyonla olsun ama onların içi bizim kültürümüzle dolsun. O dizilerle bizi uyutuyorlar. Akşama kadar çalışıyoruz eve geliyoruz, televizyonlara ya da bilgisayarlara mahkum oluyoruz. İçindekiler bizim değil. Onların bizim olması gerekiyor. Öncelikle irademizi kullanmak mecburiyetindeyiz. Bize ait olan değerlere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz."

Kimsenin tembellik yapma hakkının bulunmadığını söyleyen Selçuk Özdağ, "Avrupalılar günde 18 saat çalıştılar arabaları, cep telefonları, uzaya giden uyduları yaptılar. Biz de yapmaya başladık ama yeterli değil. Anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı kütüphanelere gönderin. Bilgisayarlarda çocuklarınıza oyun oynatmayın. Onlara Usain Bolt gibi koşmamız gerektiğini söyleyin" dedi.

Kütüphane sayısını yükselteceklerini kaydeden Özdağ, çocukların daha çok çalışmasını ve okumasını istedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda büyüdüğüne dikkati çeken Özdağ, “Türkiye göletleriyle barajlarıyla büyüyor. Cep telefonunu kendimiz yapıyoruz. Arabamızı da kendimiz yapacağız” diye konuştu.

Törende, Özdağ ve protokol üyeleri kitap okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.