AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"Baharın müjdecisi, yeni bir yılın umudu olarak kuşaktan kuşağa aktarılan Hıdırellez'i sevinç ve coşkuyla karşılıyoruz"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, baharın müjdecisi, yeni bir yılın umudu olarak kuşaktan kuşağa aktarılan Hıdırellez'in sevinç ve coşkuyla karşılandığını belirtti.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Hıdırellez'in her yıl 6 Mayıs'ta, Hızır Aleyhisselam'ın yeryüzüne uğrayacağı, sıkıntıda olanlara yardım edeceği inancıyla bütün Türk coğrafyasında kutlandığını anımsattı.

Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin sergilendiği bugünlerin, bir toplumda millet olma şuurunun şekillenmesini, kuvvetlenmesini ve manevi değerlerin korunmasını sağladığını kaydeden Özdağ, "Hıdrellez'de beraber yenen yemekler, fakirlerin doyurulması, dargınların barışmasına ve kardeşliğin yeniden tesisine vesile olur. Toplumumuzu ayakta tutma ve birleştirme hususunda hayati öneme sahip bu kutlamalar, nesilden nesile, kuşaktan kuşağa geçerek varlığını bugün de devam ettirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hıdrellez'in, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kaydettirilmesi için Türkiye ile Makedonya'nın girişimlerinin gurur verici olduğunu vurgulan Özdağ, "Hıdrellez güneşinin, Ortadoğu'nun yıllardır kanayan yarasının üzerine doğmasını, şiddet, terör ve kaosun yerini kardeşliğin, sevginin ve barışın almasını temenni ediyor, tüm kardeşlerimizin Hıdırellez'ini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.