AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan:
"Devlet olarak, geçmişten bugüne bir kültür ve medeniyet havzası olan yurdumuzda vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin hak ve özgürlüklerini korumaktayız"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, "Devlet olarak, geçmişten bugüne bir kültür ve medeniyet havzası olan yurdumuzda vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin hak ve özgürlüklerini korumaktayız." ifadesini kullandı.

Sayan, Paskalya Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anadolu coğrafyasında yüzlerce yıldır farklı inançlara mensup insanların barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadığını belirtti.

Bugün de aynı duyguları yaşatmanın ve hiçbir ayrılığa izin vermeden bu kardeşlik ikliminin devam etmesini sağlamanın en büyük vazife olduğunu vurgulayan Sayan, bütün dünyayı etkisi altına alan küresel terörün amacının hem bu coğrafyada hem de bütün dünyada yeşeren kardeşlik duygusunu zedelediğini aktardı.

Sayan, şöyle devam etti:

"Bugün dünyamızın bazı bölgelerinde, dinsel ve etnik temelli, kardeşlik hukukunu zedeleyebilecek düşünceler yaygınlaştırılmak istenmektedir. Bütün insanlığa karşı sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü esas alan bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler ise tüm bu olumsuzluklara rağmen bu topraklarda var olan etnik ve kültürel çeşitliliği bir zenginlik olarak görmekteyiz. Devlet olarak, geçmişten bugüne bir kültür ve medeniyet havzası olan yurdumuzda vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin hak ve özgürlüklerini korumaktayız."

Türkiye'de yaşayan Hristiyan vatandaşlar ve tüm Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayan Sayan, bayramın bütün dünya milletlerinin kardeşliğine vesile olmasını diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.