Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- "Sorumluluğumuz tüm Türkiye'yi, tüm bölgeyi, tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlerken, İstanbul en büyük enerji ve moral kaynağımız olmaya devam ediyor. Unutmayınız, İstanbul'da teklersek Türkiye'd

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sorumluluğumuz tüm Türkiye'yi, tüm bölgeyi, tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlerken, İstanbul en büyük enerji ve moral kaynağımız olmaya devam ediyor. Unutmayınız, İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz. İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye'de paslanırız. Buna karşılık İstanbul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız." dedi.

Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'de siyaset yapmanın, bu yolla iktidara gelmenin, başarılı olmanın ilk şartının İstanbul'da güçlü bir şekilde var olmak olduğunu söyledi.

"İstanbul'da yoksanız ülkenin kalanında ne yaparsanız yapın başarıya ulaşamazsınız. Bizim seyri siyasetimizde de İstanbul adeta amiral gemisi mahiyetinde bir öneme sahip olmuştur." diyen Erdoğan, 1970'li yıllardan itibaren siyasetin her kademesinde adeta çekirdekten yetiştikleri İstanbul'un, aynı zamanda 1994'te ilk büyük başarılarını elde ettikleri yer olduğunu aktardı.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Bakanlar Kurulundaki, genel merkezdeki, teşkilatlardaki, belediyelerdeki pek çok isimle siyaset ve yol arkadaşlıklarının o yıllardan beri devam ettiğini dile getirerek, "Sorumluluğumuz tüm Türkiye'yi, tüm bölgeyi, tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlerken, İstanbul en büyük enerji ve moral kaynağımız olmaya devam ediyor. Unutmayınız, İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz. İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye'de paslanırız. Buna karşılık İstanbul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız." diye konuştu.

- "İstanbul'u sağlam tutarsak bizi yıkacak bir güç tanımıyoruz"

"İstanbul'u sağlam tutarsak Allah'ın izniyle Türkiye'de de dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için, 81 vilayetimizdeki teşkilatlarımızın tamamı elbette önemlidir ama İstanbul bir başka önemlidir. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin 20'sinden daha büyük durumda bulunan, tarihi ve coğrafi konumuyla benzersiz bir şehir olan İstanbul sadece Türkiye değil, bölgemiz ve dünya için de önemlidir. AK Parti İstanbul teşkilatlarında, belediyelerimizde, sivil toplum kuruluşlarımızda görev alan arkadaşlarımızın tüm çalışmalarını işte bu bilinçle yürüttüklerine inanıyorum. İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul'a ve AK Parti'ye hizmet edemez. İstanbul'u büyük bir aşkla, tutkuyla, heyecanla sevmeyen hiç kimse bu şehre ve partimize gereken katkıyı sağlayamaz.

Nisan ayında Yenikapı'da yaptığımız mitingimizde İstanbul'u şairlerin diliyle anlatmaya çalışmış ve şöyle demiştim; Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre değdiği İstanbul / Gözleri kapalı dinlediğim İstanbul / Adını göklere yazarsam düşlerimden mehtabının kaybolacağına korktuğum İstanbul / Benim zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim, vatanım İstanbul / Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar İstanbul / Bir kanat vuruşunda bulutlarda, bir süzülüşte vatanımız, dalgalarda olduğumuz İstanbul / İki kıtadaki insanlar gibi sarmaş dolaş olacak semtleriyle bizi kucaklayan İstanbul /Sana geldim, içim ümitlerle dolu, 'beni sarhoş etme ne olur' dediğimiz İstanbul /Seni görüyorum yine, gözlerimle kucaklar gibi uzaktan dediğimiz İstanbul / Rumeli Hisarında oturup bir türkü tutturduğumuz İstanbul /Söze 'yine sen kazandın İstanbul, ben yenildim' diye başlayıp, sonunda 'yine emrindeyim' diye bitirdiğimiz İstanbul / Rahmetli Aşık Veysel gibi, seversen olayım yarin İstanbul... İşte bunun için İstanbul Türkiye'dir, Türkiye İstanbul'dur diyoruz."

- "İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "İster siyaset yapalım ister ticaret, ister sanat, edebiyatla uğraşalım, ister sporla hiç fark etmez, bu şehrin hakkını vermek zorundayız. Eğer yaptığımız işi, verdiğimiz mücadeleyi bu şehre uygun şekilde yürütmezsek hedeflerimize ulaşamayız." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarıyla, sevgileriyle, fedakarlıklarıyla, bu şehre ve insanlarına kendilerini sevdirirlerse, İstanbul'un kendilerini başında, sırtında taşıyacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir şeyin tabii üzerinde durmamız lazım. Biz Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstünde olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız var, bir yerde eksiğimiz var. Eğer metal yorgunluğu diyorsak, burayı şöyle oturup değerlendireceğiz. Kimse bundan üzülmeyecek çünkü bu hareket alışılmış bir siyasi parti hareketi değildir, bu bir davadır buna böyle bakacağız. Bizim İstanbul'a ihtiyacımız var. Diğer örneklere, alternatiflere baktığımızda görüyoruz ki İstanbul'un bize ihtiyacı var. Öyleyse şehrin en kılcal damarlarına kadar girerek, ayak basmadık yer, eline ve gönlüne dokunmadık insan bırakmayarak, her taşına hayran olduğumuz İstanbul'u kendimize de ram edeceğiz."

Erdoğan, "Soruyorum sizlere, bize kibir yakışır mı? Bize gurur yakışır mı? Gurur Allah'a yakışır, bize değil. O onun. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz? Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayreti içerisine giriyoruz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir, oraya güç katandır, bunu böyle bilmemiz lazım. Bunu başardığımız anda bu milletin bize nasıl güç katacağını çok daha farklı göreceğiz. Çünkü biz tevazuda toprak gibi olmaya mecburuz." şeklinde konuştu.

(Sürecek)



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.