Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2)- "Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir. Ülkesine, şehrine, partisine hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızın emeğini, gay

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre sürecinde gerçekleştirecekleri değişimin asla bir tasfiye olmadığını belirterek, "Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir. Ülkesine, şehrine, partisine hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızın emeğini, gayretini, fedakarlığını unutmadık, unutmayacağız. Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır." dedi.

Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, 2019 seçimlerine kadar yapılacak çalışmalarda İstanbul'daki oy oranının Türkiye ortalamasının üstüne çıkmasının şart olduğunu söyledi.

Son dönemdeki seçimlerde birkaç puan da olsa İstanbul'un ortalamanın altında kalmasının kendilerine verdiği mesajın çok doğru okunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 12 milyon üyelerinin olduğunu, bunu ikiyle çarpınca 24 milyon olduğunu, bu üyeyi ikiyle çarparak oy tahmini edilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Buna hazır olunması gerektiğini belirten Erdoğan, dün Denizli'de coşku, heyecan dolu bir danışma meclisi yapıldığını, orada da sandıkların patlatılacağını umduğunu söyledi.

Erdoğan, yine Antalya'da danışma meclisi yapıldığını, dolu salonda heyecanın ve coşkunun bir başka olduğunu vurgulayarak, Malatya'daki toplu açılış töreninde de 70 bin kişinin olduğu alanda toplantının gerçekleştirildiğini anlattı.

Rize, Trabzon ve Giresun'un da güzel olduğunu dile getiren Erdoğan, "Hareketleniyoruz. Hareketleneceğiz, gidilmedik il bırakmayacağız. Ama İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, 1994 seçimine girerken kadınların çaldıkları her kapıya üzerinde "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var" yazılı kahve ve parti ambleminin bulunduğu torbayı hediye ettiklerini anlatarak, kadın ve gençlik kollarının dinamik olacağını, ana kademinin de aynı şekilde kucaklayacağını ve böylece ayağa kaldıracağını vurguladı.

- "Her arkadaşımızın gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dışarıdan ve içeriden maruz kaldığı saldırıların, mücadelenin şartlarını zorlaştırdığının bilindiğini ifade ederek, bu şartlara uygun şekilde kendilerini yenilemeleri, güçlendirmeleri ve geleceğe hazırlaması gerektiğini söyledi.

Bu ihtiyacın aynı zamanda milletimize ve ülkemize karşı sorumlulukları yerine getirebilmenin de şartı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sürekli aynı şeyleri yaparak, her defasında farklı sonuçlar elde etmeyi beklemek akıl karı değildir. Bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda ilerleyen orta gelir tuzağına düşmemek için uğraşan Türkiye'nin bu değişime ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirecek olan ise ülkemizi hedeflerine ulaştırma sorumluluğu üstlenmiş olan bizleriz. Yani AK Parti kadrolarıdır. Biz kendimizi yenilediğimiz ölçüde ülkemizin siyasetini, ekonomisini, dış politikasını, güvenliğini, yatırımlarını daha da ileriye taşıyabiliriz. Bayrak yarışı olan bu hizmet nöbetini İstanbul'da da yeni arkadaşlarımızla güçlendirerek sürdürmekte kararlıyız. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir. Ülkesine, şehrine, partisine hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızın emeğini, gayretini, fedakarlığını unutmadık, unutmayacağız. Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır."

- "Eski Türkiye partilerinin alışkanlıklarına partimizde izin vermeyeceğiz"

Erdoğan, bugün teşkilatta, yarın bir başka yerde, bir başka görevde arkadaşlarıyla beraber çalışacaklarını ifade ederek, bunun hem teşkilatlarda, hem belediyelerde, hem Meclis'te pek çok örneği olduğunu söyledi.

AK Parti'de davasına, ülkesine, milletine, partisine sadakatle bağlı olan herkesin önünün sonuna kadar açık olduğunu belirten Erdoğan, "İş çok, yapacağımız şeyler çok." dedi.

Necip Fazıl Kısakürek'in "İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal/Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal/Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan/Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan" dizelerini seslendiren Erdoğan, önemli olanın hiçbir rütbe ve mal beklemeksizin bu mukaddes yüke hamal olmaya talip olmak olduğunu kaydetti.

Erdoğan, vatandan, insan oğluna hizmet etmekten güzel daha bir şey olamayacağını ifade ederek, "Bu erdemle hareket etmeyenler kendileriyle birlikte davalarına ve partilerine de zarar verir. Eski Türkiye partilerinin alışkanlıklarının, hastalıklarının, zafiyetlerinin AK Parti'ye sıçramasına, sıçratılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar partimize hizmet etmiş arkadaşlarımızın da bundan sonra da görev alacak arkadaşlarımızın da bu bilinçle hareket ettiklerini biliyorum. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim kendimizi tazelemenin yanında işte bu vasfımızı güçlendirmemize de vesile olacaktır." diye konuştu.

- "Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman kamuoyunda, medyada, parti içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa, bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Bu da böyle bilinmeli. Kongre sürecimiz gibi mahrem sayılabilecek bir konuyu bile parti teşkilatlarımızda yaptığımız toplantılarda, tüm milletimizin gözü önünde konuşuyor, tartışıyor, mesajlarımızı ifade ediyoruz. Aynı şekilde dünya ve ülke meseleleriyle ilgili konularda da gerektiği her durumda görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Batı'yla ne konuşmamız gerekiyorsa kapıların arkasında değil, milletin önünde, dünyanın önünde konuşuyoruz."

Erdoğan, kalabalığın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri üzerine "Hiç şüpheniz olmasın. İzinle değil kendi kararımızla bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

- "Benim kadar şeffaf olan lider yok"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığıyla ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı sözcümüz, hükümet meselelerinde Başbakanımız ve hükümet sözcümüz, partiyle ilgili konularda da parti sözcümüz gereken açıklamaları yapıyor. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur. 'Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının işte Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var'. Hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara da ihtiyacım yok. Ben zaten konuşuyorum. Bunlara gerek yok ki. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor, bu da böyle biline. Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, benim kadar açık konuşan, benim kadar görüşlerini net ifade eden bir başka lider var mıdır, onu da pek bilmiyorum. Kimsenin yüzüne karşı söyleyemediğim bir sözü arkasından ifade etmeyeceğimi şahsımı az çok tanıyan herkes çok iyi bilir."

Erdoğan, şayet bir kişiye veya bir kesime mesaj vermesi gerekiyorsa bunu bizzat veya sözcüleri aracılığıyla zaten yaptığını vurgulayarak, "Yapmaya da devam edeceğim. Bunun dışında 'Cumhurbaşkanı şöyle istiyor, reis şöyle düşünüyor.' Bak benim ne düşündüğümü de bilenler var. 'Genel başkan böyle arz ediyor.' Bu tür yakıştırmalara hiç kimse itibar etmemelidir. Hatta şahsıma bu türden yakıştırmalar izafe edenlerin hukuki takip için cumhurbaşkanlığındaki ve partideki ilgili arkadaşlara bildirilmesinde fayda görüyorum. Meydanı sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek on doğrunun yanına bir yanlış ekleyip bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız. Bu güne kadar AK Partiyle ve şahsımla milletimizin arasına kimseyi sokmadık bundan sonra da sokmayacağız." şeklinde konuştu.

(Sürecek)


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.