Ak Parti Grup Başkanvekili Muş:

Ak Parti Grup Başkanvekili Muş:
"Vatandaşa 'git kendini yak' diyenlerin gözünde insanın zerre kadar değeri yoktur. Onlar sırf kendi siyasi ikballeri için sadece bir kişiyi değil, tüm ülkeyi ateşe atmaya hazırdırlar"- "Hırsları aklının önüne geçmiş, merhametini yitirmiş bu köhne zihniyet

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vatandaşa 'git kendini yak' diyenlerin gözünde insanın zerre kadar değeri yoktur. Onlar sırf kendi siyasi ikballeri için sadece bir kişiyi değil, tüm ülkeyi ateşe atmaya hazırdırlar." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, 15 Temmuz'da mücadele eden vatandaşlara "militan" nitelendirmesinde bulunduğunu, bunun kamu vicdanını yaraladığını belirtti.

"O gece sivillerin şiddet kullandığını iddia edip; darbeye, tanka, kurşunlara karşı dik duran milletimize 'militan' suçlamasında bulunmak FETÖ'cü hainleri aklama çabasıdır." diyen Muş, şöyle devam etti:

"Darbe girişimine 'tiyatro' denilmesi, 'katil devlet' söylemi ve sonra da işi daha ileri götürüp milletimize hakaret edilmesi, birilerinin 15 Temmuz'da milletin direnişini içine sindiremediğini göstermektedir. Herkes şunu bilmelidir ki, 15 Temmuz'da şiddet uygulayan, sokakları bombalayan, 250 vatandaşımızı katleden ve ülkemizi işgal etmek isteyen FETÖ'cü hainlerdir. Darbecileri mağdurmuş gibi gösterip, o gece direnen halkımıza suçlamalarda bulunmak sinsi bir oyunun parçasıdır."

Kılıçdaroğlu'nun, bir firmadan alacağını tahsil etmekte yaşadığı sıkıntı sebebiyle Meclis'in önünde kendini yakmaya teşebbüs eden bir vatandaşa, "Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın." dediğini anımsatan Mehmet Muş, "Vatandaşlarımıza hak arama yöntemi olarak, kendilerini Cumhurbaşkanlığı önünde yakmalarını tavsiye etmek de bu sinsi algı operasyonunun parçasıdır." diye konuştu.

Muş, Türkiye'yi kaosa sürüklemek için yollar arayanların, sırf kendi muhalefet argümanlarına zemin oluşturmak için vatandaşlara intihar çağrısında bulunduklarını belirterek, "Bu, hiçbir insani değeri olmayan gözü dönmüş bir siyaset anlayışıdır. Vatandaşa 'git kendini yak' diyenlerin gözünde insanın zerre kadar değeri yoktur. Onlar sırf kendi siyasi ikballeri için sadece bir kişiyi değil, tüm ülkeyi ateşe atmaya hazırdırlar." ifadesini kullandı.

Ancak aklını, vicdanını, insafını ve insanlığını yitirmiş bir kişinin, vatandaşa kendini yakma tavsiyesinde bulunabileceğini vurgulayan AK Parti'li Muş, "Hırsları aklının önüne geçmiş, merhametini yitirmiş bu köhne zihniyeti kınıyoruz. Halkımıza 'militan' diyenler, ona hak arama yöntemi olarak kendini yakma tavsiyesinde bulunanlar, şu dakikaya kadar hala bu sözlerinden dolayı özür dilememişlerdir. Bu sözleri düzeltmemişlerdir. Bizim için vatandaşımızın hayatı her şeyin üzerindedir. Birileri bu milleti yakmaya uğraşırken, biz yaşatmak için çabalayacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.