- AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

- AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Teröre karşı milli birlik çağrısı yaptığımız bu acılı günlerimizde, HDP yetkilileri teröre karşı ortak bildiriye imza atmayarak, HDP’li bir milletvekili ise terörist cenazesine katılarak saflarını belli etmişlerdir"- "Teröre destek veren bu zihniyet karş

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, teröre karşı milli birlik çağrısı yapılan bu acılı günlerde, HDP yetkililerinin teröre karşı ortak bildiriye imza atmayıp safını belli ettiğini belirtti.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Türkiye'yi derinden sarsan terör eylemine şahit olduklarını anımsattı.

Ülke olarak bu alçakça saldırıyı yapanları lanetlediklerini, hangi siyasi görüşten olursa olsun terörün nihai hedefine ulaşmaması için, tüm Türkiye’ye teröre karşı "tek ses olma" çağrısında bulunduklarına değinen Turan, "Saldırıya karşı herkesin insani bir şekilde tepki vereceğini düşünürken, ne yazık ki insanlıktan nasibini almamış olanlar bu saldırıyı sahiplendiler. Medyaya yansıyan görüntülerde HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’in, canlı bomba saldırısını yaptığı iddia edilen terörist için kurulan taziye çadırını ziyarette bulunuşuna hayretle şahit olduk" dedi.

Turan, teröre karşı milli birlik çağrısı yaptıkları bu acılı günlerde HDP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza atmadığına dikkati çekti.

HDP’li bir milletvekilinin ise terörist cenazesine katılarak saflarını belli etttiğini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Tercihlerini milletimizin ortak acısına destek olmak yerine teröristlerin yanında yer alarak göstermişlerdir. Geçtiğimiz yıl Fransa’da yaşanan DAEŞ saldırılarından sonra Fransa’da bu teröristler için taziye çadırı kurulduğunu ve Fransız parlamenterlerin burayı ziyaret ettiğini düşünün. Böyle bir şeyin imkansız olduğunu, böyle bir şey vuku bulsaydı Fransız parlamenterin ne kadar tepki çekeceğini düşünün. Maalesef böylesine bir durum bizim ülkemizde vukuu buluyor."

Mecliste bulunan bütün milletvekillerinin, Türkiye’nin tamamını temsil ettiğini belirten Turan, terörü, canlı bombayı alenen sahiplenen bir düşünce yapısı ile siyasetin bir arada var olamayacağını ifade etti.

Turan, şunları kaydetti:

"Terör eylemlerini destekleyen bu zihniyet hiçbir kesimin temsilcisi olamaz. Ancak teröristlerin temsilcisi olur. Söz konusu HDP milletvekilinin bu tutumu milli iradenin temsilcisi olan TBMM için ve toplumumuzun her katmanı için bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Aleni şekilde teröre destek veren, safını belli eden bu zihniyet karşısında, başta Meclis Başkanı olmak üzere tüm ilgilileri duyarlı olmaya çağırıyorum. Terörizmi destekleyen bu zihniyet karşısında hukuk çerçevesinde yapılması gereken her türlü tedbir alınmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.