AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Düne kadar 'Bölünmek lazımdır', 'Çukur kazmak, hendek kazmak bir siyaset değildir' diyenlerin iki günden beri nasıl 'Bölünmemek lazım' dediğini, nasıl 'Hendekler yanlışmış' demeye başladığını hep beraber ibretle gördük" - "Onların bunu bir barış söylemin

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Düne kadar 'Bölünmek lazımdır', 'Çukur kazmak, hendek kazmak bir siyaset değildir' diyenlerin iki günden beri nasıl 'Bölünmemek lazım' dediğini, nasıl 'Hendekler yanlışmış' demeye başladığını hep beraber ibretle gördük ancak bu millet, irfan sahibidir. Onların bunu bir barış söyleminden dolayı söylemediklerini, korkudan, bedelden dolayı söylediklerini cümle alem gördü." dedi.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gelen Turan, Saim ve Nazan Zileli çiftinin kızları Şerife Melis Zileli adına yaptırdığı Devlet Hastanesi ek binasının açılış törenine katıldı.

Turan, Zileli ailesine ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek, doktor, hemşire ve diğer sağlık personeline çalışmalarında başarı diledi.

İnsanların sağlığı gibi devletlerin huzur ve beraberliğinin de esas olduğunu belirten Turan, şöyle devam etti:

"Biz bunları yaparken asker ve polislerimize yan bakan, onları şehit eden, hatta en alçak savaşlarda olmayacak şekilde, en alçak terör örgütlerinin bile yapmayacağı şekilde doktorumuza ve hemşiremize kurşun atacak kadar alçaklaşan insanlar olduğunu da hep beraber üzülerek görüyoruz. Ne olursa olsun sonuna kadar, en son terörist yok olana kadar bu mücadelemiz asla yavaşlamadan devam edecektir. Bir insanda sağlık nasıl önemli ise devletlerin birliği, beraberliği ve bayrağın dalgalanması da esastır ve her şeydir. Birkaç günden bu yana teröristlere yataklık yapan, onların Ankara'daki dilleri olan, adeta söylemlerini tekrarlayan insanların nasıl söylem değiştirdiğini ibretle izliyoruz. Düne kadar 'Bölünmek lazımdır', 'Çukur kazmak, hendek kazmak bir siyaset değildir' diyenlerin iki günden beri nasıl 'Bölünmemek lazım' dediğini, nasıl 'Hendekler yanlışmış' demeye başladığını hep beraber ibretle gördük ancak bu millet, irfan sahibidir. Onların bunu bir barış söyleminden dolayı söylemediklerini, korkudan, bedelden dolayı söylediklerini cümle alem gördü."

- "Barış adı altında terörist faaliyet"

Turan, milletin birlik ve beraberliğine kimsenin kast edemeyeceğini vurguladı.

Eceabat'ın kaderinin Yüksekova'dan, Silopi'nin kaderinin ise Gelibolu'dan farklı olmadığını dile getiren Turan, "Bu ülkede 78 milyon ile beraber yaşayıp kardeş olacağız. Yan bakan kim varsa da gözünü oymak için elimizden geleni göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıklarla ilgili değişiklik teklifi Meclis'e sunulduktan sonra tavrı değişenlerin yüzlerinin sahte olduğunu bildiklerini anlatan Turan, "barış" ifadesini kirletenleri, "barış" adı altında terörist faaliyet gösterenlerin kim olduğunu da bildiklerini belirtti.

Seçimde bunların barajı geçmesi için oy verenlerin, mutlu olanların ne yaptığını da iyi bildiklerine dikkati çeken Turan, "Milletimiz ile beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Eceabat'ta şu dağlara baksınlar, şehitlerimizin hangi illerden, hangi anlayışla yan yana yattıklarını görsünler. Türkiye'deki tüm sorunların nasıl çözüleceğinin cevabı, şehitlerin yattığı Eceabat'ta var." diye konuştu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da Zileli ailesine teşekkür etti.

Devletin en önemli kamu hizmetlerinin başında güvenlik, adalet, sağlık ve eğitimin geldiğine değinen Erkal, Çanakkale merkezde 450 yataklı bir hastane inşaatının devam ettiğini ve yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Yenice, Lapseki ve Ayvacık ilçelerinde de yeni hastaneler inşa edileceğini bildiren Erkal, "Kısmet olursa Eceabat ilçesine yeni bir hastane yapılabilir. Sağlık sektöründe atılan adımlar, getirilen cihazlar, doktorların kalitesi, hepimizin içini açmakta." değerlendirmesinde bulundu.

Törene, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Belediye Başkanı Adem Ejder, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esnafı ziyaret eden Bülent Turan, Eceabat Belediyesinin yeni araçlarının hizmete alınması törenine de katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.