AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"(Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması) Geldiğimiz noktada önce CHP, ardından MHP teklifimize 'evet' diyeceklerini açıkladılar. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu bu açıklamaya mesafeli yaklaşıyoruz çünkü CHP içerisind

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, "Geldiğimiz noktada önce CHP, ardından MHP teklifimize 'evet' diyeceklerini açıkladılar. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu bu açıklamaya mesafeli yaklaşıyoruz çünkü CHP içerisindeki bir grup, bizim teklifimize karşı." dedi.

Turan, partisinin Eceabat İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, dokunulmazlık tartışmalarının başladığı ilk günden bu yana aynı çizgide bulunduklarını, süreç içinde muhalefet partileri tarafından farklı teklifler sunulduğunu, partisinin yetkili kurullarının bunları detaylı olarak değerlendirdiğini belirtti.

AK Parti'nin teklifinin ise 316 milletvekilinin imzasıyla, TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatan Turan, şunları söyledi:

"Geldiğimiz noktada önce CHP, ardından MHP teklifimize 'evet' diyeceklerini açıkladı. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu bu açıklamaya mesafeli yaklaşıyoruz çünkü CHP içerisindeki bir grup, bizim teklifimize karşı. Çok fazla geçmeden, eski genel başkan yardımcılarından bir isimle İran ve Rusya sevgisi ile bildiğimiz, aynı zamanda parti meclisi üyesi olan bir kişi, dokunulmazlık teklifi Meclis'e geldiği takdirde 'evet' oyu kullanmayacaklarını söyledi. Anayasa değişikliği önce komisyonun gündemine gelecek. CHP'nin tavrını komisyon ve genel kurul sürecinde göreceğiz. Bize karşı sanki çekincemiz varmış da dokunulmazlıkların kalkmasını istemiyormuşuz gibi bir tavır içerisine giren CHP'nin tavrını gözlemleyeceğiz. Anayasa değişikliklerinde grup kararı alınmıyor. Bakalım CHP milletvekilleri, genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının arkasında durabilecek mi?"

- Üniversitede temel atma töreni

Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde personel sosyal tesislerinin temel atma törenine de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Turan, üniversiteye her gelişinde açılış ya da temel atma etkinliği olduğunu, ÇOMÜ'nün büyüdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu anlattı.

Çanakkale'nin bir marka kent olduğunu vurgulayan Turan, "Tarihi, turizmi, boğazıyla bambaşka bir şehir. Bazı illerden bir tek ana başlığı aldığımızda ikinci ana başlığın olmadığını görüyoruz. Bizden tarihi alsak turizm var. Turizmi alsak boğaz var. Onu alsak sanayi var. Onu alsak orman var. Hamdolsun her alanda iddiamız var." ifadelerini kullandı.

ÇOMÜ'nün, Çanakkale'nin marka değerine önemli katkılar sunduğuna değinen Turan, "Bu konuda ne kadar şükretseler az" dedi.

Üniversitenin, 50 bine yakın öğrencisi, önemli sayıda öğretim elemanı, hemen hemen tüm ilçelere yayılan şubeleriyle büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Turan, "Bu tesisin 4 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ifade etti. 2,5 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu, üniversitemizin toplam yatırımlarından çok küçük bir rakam. Her ilçede farklı farklı binalarımız, yeni bölümlerimiz açılıyor." diye konuştu.

Turan ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından butona basılarak temele ilk harcın dökülmesiyle sona eren törende, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Kurt, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, daire müdürleri, akademik ve idari personel hazır bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.