AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Siyaset üzerinde bir kambur var tabiri caizse. Bu kamburu hep beraber kaldıralım istiyoruz. AK Parti'nin yanlışı varsa, AK Parti'liler yargılansınlar, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin, kimin varsa yargılansınlar"- "Son dönemde dokunulmazlığın sadece terör faali

ANKARA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Siyaset üzerinde bir kambur var tabiri caizse. Bu kamburu hep beraber kaldıralım istiyoruz. AK Parti'nin yanlışı varsa, AK Partililer yargılansınlar, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin, kimin varsa yargılansınlar." dedi.

Turan, temayül yoklaması için parti genel merkezine gelişinde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişikliği teklifinin, Meclis'in gündemine geç saatlerde de olsa geleceğini belirten Turan, "Ümit ediyorum, toplumumuzun, şehit annelerimizin, gazilerimizin, toplum vicdanının beklentisi kabul görecek. Bununla ilgili üç partinin duruşu net. 'Hayır' diyen var, 'evet' diyen var ancak az önce yine gördük ki özellikle Anamuhalefet partisinin içerisindeki akıl karışıklığı, zihin karışıklığı en önemli gündem maddesi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Turan, CHP'nin, "tarihte birçok yanlışıyla anılan bir parti" olduğunu söyleyerek, "İnşallah bugün bir başka yanlışı arşivine eklememiş olur, bir başka yanlışı yapmamış olur. Çünkü şimdiye kadar onlarca CHP'li vekilin Genel Başkanının 'evet' açıklamasına rağmen 'hayır' diyeceklerini, oylamaya katılmayacaklarını söylediklerini gördük. Ancak şimdiye kadar bir tane CHP'li arkadaşın çıkıp da 'ben dokunulmazlıklar kaldırılsın diye oy vereceğim, evet diyeceğim' dediğini duymadık." değerlendirmesini yaptı.

Kendisinin de fezlekesinin olduğuna dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:

"Benim fezlekem var, ben 'evet' diyeceğim. Bunu söylüyorum ama aynı şekilde CHP'de de 'evet' diyecek arkadaşların olduğuna inanmak istiyorum. Nasıl ki 'hayır' diyen arkadaşlar açıklama yapıyorlar, CHP içerisinde aynı şekilde 'evet' diyeceklerin de olmasını ümit ediyorum. HDP'nin 'hayır' tavrı net, MHP'nin 'evet' tavrı net, AK Parti'nin 'evet' tavrı net ama CHP'de şimdiye kadar 'hayır' diyenlerin olduğunu görmekle beraber 'evet' diyenleri görmedik."

- "Siyaset üzerinde bir kambur var"

Turan, dokunulmazlıkların sıradan bir anayasa değişikliği, sıradan bir kanun görüşmesi olmadığını, toplum vicdanıyla ilgili mesele olduğunun altını çizdi.

"Siyaset üzerinde bir kambur var tabiri caizse, yıllardan beri tartışılan mesele var." ifadesini kullanan Turan, şunları kaydetti:

"Sadece terör değil diğer iddialarla da ilgili siyaset kurumunun üzerinde bir kambur var. Bu kamburu hep beraber kaldıralım istiyoruz. AK Parti'nin yanlışı varsa AK Parti'liler yargılansınlar. CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin kimin varsa yargılansınlar. Ancak son dönemde dokunulmazlığın sadece terör faaliyetlerinde bir zırh olarak kullanılıyor olmasından herkes rahatsız. Biz bunu şehit annelerinin talebi üzerine yapıyoruz. Biz, bunu gazilerimizin talebi üzerine yapıyoruz. Bazen diyorlar ki 'Gündemde yokken siz getirdiniz'. Hayır, gitsinler şehit annelerini, gazileri ziyaret etsinler. Toplumun talebi var mı yok mu görsünler. Ben ümit ediyorum, olağanüstü bir aksilik olmaksızın görüşmeleri sabaha doğru bitiririz. İnşallah, cuma günü de ikinci oylamayı yapıp, Türkiye'nin gündeminden artık dokunulmazlıkları kaldırırız."

- "El mi yaman bey mi yaman, herkes görmüş olacak"

"Referandum mu görüyorsunuz?" sorusuna Turan, "Referandum veya değil, İçtüzük'te, anayasada bu işlerin nasıl olacağı belli. Sayımızın nerede kalacağına bakacağız ve ona göre karar vereceğiz. Referandumsa referandum, bundan korkumuz yok. Ama böyle bir meseleyi Meclis kendi içinde halletmesi gerekir diye düşünüyorum. Zaten üç partinin 'evet' demesi ihtimali söz konusu. Üç parti 'evet' derse 400'den fazla sayıyla geçecek ama geçmezse hiçbir şeyden korkumuz yok. Biz millete güveniyoruz. Milletimizin talimatı için bunu yapıyoruz. Bu meseleyi milletimize götürürüz, el mi yaman bey mi yaman herkes görmüş olur." karşılığını verdi.

- "Pazar günü görkemli bir kongre yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı da parti genel merkezine gelişinde, AK Parti'nin kurumsal yapısı güçlü, hafızası sağlam bir siyasi parti olduğunu belirtti.

Bu tür aşamalarda bazı mekanizmaların devreye sokulduğunu dile getiren Yazıcı, "Bugün de o mekanizmaların bir tanesi. Arkadaşlarımız görüş ve kanaatlerini ifade edecek. İnşallah pazar günü de görkemli bir kongre yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, "Genel Başkan adayının ismi ne zaman açıklanır? Bıyıklı mı, bıyıksız mı?" sorusu üzerine, "Kongreden önce açıklanır. Artık bu konu ciddi bir konu." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.