AK Parti heyeti Silopi'de

AK Parti heyeti Silopi'de
AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati: - "Ne ben buradaki Kürt’ten vazgeçerim, ne buradaki Türk, Anadolu’nun muhtelif yerlerindeki Araplardan, Türklerden vazgeçer. Biz birbirimizle hayatımızı idame ettirmek için adeta yaratılmışız"

ŞIRNAK (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, "Ne ben buradaki Kürt’ten vazgeçerim, ne buradaki Türk, Anadolu'nun muhtelif yerlerindeki Araplardan, Türklerden vazgeçer. Biz birbirimizle hayatımızı idame ettirmek için adeta yaratılmışız" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile İstanbul milletvekilleri Nureddin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kaymakam Vekili ve Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan'ı ziyaret ettikten sonra esnafla görüştü.

AK Parti İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen milletvekilleri adına konuşan Nebati, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1 Kasım seçiminde partisinin milletvekili çıkarmadığı Şırnak'a daha iyi hizmetler sunma için kendilerini görevlendirdiğini söyledi.

Nebati, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle ilçedeki esnafın yaklaşık 2 aydır iş yapamadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yıllarca bu bölgede görev yaptım. Gördüğüm şey şu, bu ülkeyi Allah’ın izniyle hiçbir güç birbirine düşüremeyecek. Dükkanları kapalı olan esnafa gittiğimiz zaman gözlerindeki o ışıltı bize heyecan veriyor. Evet, '2 aydır iş yapmadım' diyor ama ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli eli bize dokunmuş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin kudreti pes etmeyecek görüntüsü de Silopi de var. Silopi’deki askerimiz, polisimiz, korucularımız ama en önemlisi kadınıyla erkeğiyle vatandaşımızla, tesis edilmiş bu güzelliğin, bu kardeşliğin, ilelebet sürmesi için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz."

Kutsal değerlerin önemine vurgu yapan Nebati, "Ne ben buradaki Kürt’ten vazgeçerim, ne buradaki Türk, Anadolu'nun muhtelif yerlerindeki Araplardan, Türklerden vazgeçer. Biz birbirimizle hayatımızı idame ettirmek için adeta yaratılmışız. Etle tırnak basit kalır. Çünkü eşimiz, aşımız ortak" ifadelerini kullandı.

- "Terör, 30 senedir bu milletin anasını ağlatmış"

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ise terör örgütü mensuplarının saldırıları nedeniyle Şırnak'ta siyaset yapmanın zorluğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Fakat her şeye rağmen AK Parti sevdalıları olarak, bugüne kadar inancımızdan, cesaretimizden asla bir şey kaybetmedik. Taviz vermedik. Terör, 30 senedir bu milletin anasını ağlatmış, adeta sindirmiş, psikolojik etkisi altına almış. Allah'a şükür hükümetimizin bu son ve yerinde yaptığı huzur ve güven operasyonuyla milletimizin üzerindeki bu terör baskısı Silopi de nihayete erdirilmiş gibi gözüküyor. Bunun devamı da gelecektir. Sokaklar temizlendi ve parti olarak temiz kalması için ne gerekiyorsa yapacağız."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.