Ak Parti İstanbul Milletvekili Yeneroğlu Hollanda'da

Ak Parti İstanbul Milletvekili Yeneroğlu Hollanda'da
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Yeneroğlu:- "Hollanda'da bulunan 250 bin civarında Türk seçmenin yüzde 60'ın üzerinde katılım göstererek dünya rekoru kıracağını bekliyoruz"- "Avrupa genelinde temsil oranım

ROTTERDAM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Hollanda'da bulunan 250 bin civarında Türk seçmenin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına yüzde 60'ın üzerinde katılım göstererek dünya rekoru kırmasını beklediğini söyledi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde basın mensupları ile bir araya gelen Yeneroğlu, cumhurbaşkanı hükümet sistemi halk oylaması kapsamında Avrupa'da seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, Türk seçmenlerin halk oylamasına katılımının tahmin edilenin çok üstünde olacağını anlattı.

"Hollanda'da bulunan 250 bin civarında Türk seçmenin yüzde 60'ın üzerinde katılım göstererek dünya rekoru kıracağını bekliyoruz." diyen Yeneroğlu, son 6 güne girildiğinde Avrupa genelinde 2 milyon 200 bin seçmenden 602 bin seçmenin oy kullanıldığını belirtti. Yeneroğlu, daha önceki seçimlere bakıldığında genelde seçmenin yüzde 60'ının oylarını son haftada kullandığını, onun için katılımın matematiksel olarak rahatlıkla 1 milyon 300 binin üzerine çıkacağını dile getirdi.

Yurt dışında Türk vatandaşlarının sandığa yüksek bir duyarlılıkla gittiğini söyleyen Yeneroğlu, bu katılım oranlarının Türkiye'deki siyaset ve kanaat önderlerinin dikkatini çekerek, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik daha kapsamlı çalışmalar yürütmelerini sağlayacağının altını çizdi.

Avrupa'da son iki ayda yaşananlar ile alakalı yeni bir durumla karşı karşıya olmadıklarına dikkati çeken Yeneroğlu, "Hollanda'da siyasetin kızışmasıyla ve özellikle ırkçı siyasetin merkeze çekilmesi ve siyasetin zehirlenmesiyle iktidara gelmeden bile iktidarda kendi dilinin kullanılmasıyla karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

Hollanda'nın kendi seçimleri için farklı ülkelerde propaganda yaptığını, ülkede "hayır" kampanyası yürütenlerin istediği gibi kampanya yapmasına izin verildiğini ancak bunu başkası yapınca engellendiğini aktaran Yeneroğlu, "Özgürlük güvenlik dengesinin toplumsal gerçekler ve ülkenin gerçekleri üzerinden değerlendirilmediği ve çifte standart olduğu için, bu yüzden vatandaşımızın sandığa daha yüksek oranda gideceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'daki Türk toplumunun siyasal alanda ve her anlamda kendini göstermesi gerektiğini belirten Yeneroğlu, "Avrupa genelinde temsil oranımız çok düşük. Türkiye'ye dönmektense bulunduğumuz diasporayı güçlendirip özellikle gençlerin enerjisini buna doğru yönlendirmemiz lazım." dedi.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.