Ak Parti Kadın Kollarından Kaftancıoğlu'na Tepki

Ak Parti Kadın Kollarından Kaftancıoğlu'na Tepki
"(CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu) Eşinin çok kısa sürede nasıl domuz yediğini anlatarak, ülkenin Cumhurbaşkanının merhum validesini çirkin söylemlerine alet ederek, sözde Ermeni soykırımı iftiralarını savunarak mı bu topraklara hizmet edecek"- "Siya

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'na tepki göstererek, "Eşinin çok kısa sürede nasıl domuz yediğini anlatarak, ülkenin Cumhurbaşkanının merhum validesini çirkin söylemlerine alet ederek, sözde Ermeni soykırımı iftiralarını savunarak mı bu topraklara hizmet edecek?" dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinde devam eden kongre süreci hakkında bilgi verdi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre sürecini yakından takip ettiğini belirten Çam, "Her yürütme ve yönetim toplantısında mutlaka Kadın Kollarımızın bir sunumu oluyor. Ana kademeyi nasıl takip ediyorsa kadın ve gençlik kollarını da aynı şekilde takibe almış durumda." dedi.

- "Mart sonuna kadar kongrelerimizi tamamlayacağız"

AK Parti'de devam eden kongre süreci kapsamında Kadın Kollarının şu ana kadar ilçe kongrelerinin yarısından fazlasını tamamladığını, ilçe kongrelerini bitiren illerde de il kongrelerini yapmaya başladıklarını bildiren Çam, geçen hafta Kocaeli'de ilk büyükşehir kongresini yaptıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Bursa Kadın Kolları İl Kongresinin, ikinci büyükşehir kongresi olacağına işaret eden Çam, mart sonuna kadar il ve ilçe kongrelerini bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Pazar günü Bursa'da gerçekleştirecekleri Kadın Kolları Kongresi için ciddi hazırlıklar yapıldığını vurgulayan Çam, "Kongremiz, Bursa'nın en büyük spor salonlarından Nilüfer Tofaş Spor Salonu'nda olacak. Yaklaşık 7-8 bin kişi kapasitesi bir salon. Orada kadınlarımız, Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılayacak. Salon dışında da Cumhurbaşkanımızın halka seslenişi olacak." ifadesini kullandı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kadın Kollarını partinin asli unsuru olarak gördüğünü belirterek, "Bütün ana kademe il kongrelerini yaparken, kadın ve gençlik kollarının il kongrelerine de geleceğini söyledi. Bu, bizim için çok büyük bir güç. Hem kadın siyaseti hem de kadın kolları anlamında mesajlarını bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın siyasetçileri desteklediğine dikkati çeken Çam, 2019 sürecinde Kadın Kollarının, güçlü ve dinamik bir yapı içerisinde siyasete kadın yetiştirme konusunda öncülük edeceğini bildirdi.

- "Gördüğümüz tablo kabul edilemez"

Çam, sosyal medya hesabından attığı twitler nedeniyle eleştirilen Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilmesini de değerlendirdi.

Çam, şöyle konuştu:

"Siyasete kadının katılması anlamında pozitif bir gelişme olarak görmüştük. Fakat gördüğümüz tablo kabul edilemez. Marjinal çıkışları olan, adeta bir militan gibi ülkemizin milli ve manevi değerlerine karşı gelen bir kadının il başkanlığına seçilmiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. AK Parti dönemine kadarki süreçte anamuhalefet partisinin genel yaklaşımı, ayrışmacı bir yaklaşım. Kadınları kıyafet konusunda, ideolojik anlamda ayrıştırması söz konusuyken bugün de bir ayrımcılıkla karşı kaşıya geliyoruz. PKK'nın, terör örgütlerinin yanında, milli değerlerimizin karşısında duran bir kadının il başkanlığına gelmesini açıkçası esefle takip ediyoruz."

- "Bu millet, hatta CHP böyle bir kadın siyasetçiyi hak etmiyor"

"Eşinin çok kısa sürede nasıl domuz yediğini anlatarak, ülkenin Cumhurbaşkanının merhum validesini bir kadın siyasetçi olarak çirkin söylemlerine alet ederek, sözde Ermeni soykırımı iftiralarını savunarak mı bu topraklara hizmet edecek? Kadınlar adına bu şekilde siyaset mi yapacak?" diye soran Çam, böyle bir siyaset anlayışının olamayacağını ifade etti.

Bu toprakların, bu milletin, milli duruşu olan bütün kadınlarının hatta CHP'nin böyle bir kadın siyasetçiyi asla hak etmediğini belirten Çam, "Bizler CHP'de mağdur olmuş, haksızlığa uğramış kadın vekile bile sahip çıkmıştık. Kadın siyasetçiler olarak ahlaki ve vicdani duruşu olan yerli ve milli siyasetin yapılması için işbirliği yapmak durumundayız. Anadolu'nun şanlı mücadelelerinde bu türden kadınlar, asla kadınlarımızı temsil etmedi, edemez." diye konuştu.

- "CHP'ye tavsiyem, logosundan altı oku kaldırsın"

Çam, eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın Kaftancıoğlu'na ilişkin açıklamasına yönelik de şunları kaydetti:

"Bozacının şahidi şıracı olur kabilinden HDP'li kadın siyasetçi Figen Yüksekdağ'ın kalkıp bu hanımı sahiplenmesi ayrıca manidardır. Bu şahsın il başkanı seçilmesini 'tüm kadınların başarısı ve kazanımı' olarak görmesini kabul etmiyoruz. Biz milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayan bir siyasetçiyi kazanım olarak gören bir kadın teşkilatı olmadık, olmayacağız. Anamuhalefetin simgesi altı okun değerlerine sahip çıkmak bugünlerde neredeyse AK Parti ve MHP'ye kaldı desem, yeri var. Bu nasıl ulusçuluk, devletçilik, milliyetçilik ve diğer hususlardaki Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaktır, anlamıyoruz. Benim CHP'ye tavsiyem, bu son İstanbul İl Başkanlığı seçimi ile birlikte artık logosundan altı oku da kaldırsın. Hatta HDP'ninki ile eş değer bir logoyu ya da aynı logoyu kullansın."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.