AK Parti kadınları kanser konusunda bilgilendirdi

AK Parti kadınları kanser konusunda bilgilendirdi
SİVAS (AA) - AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı, kanser konusunda kadınları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi. AK Parti Sivas İl Başkanlığından...

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı, kanser konusunda kadınları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, parti toplantı salonunda düzenlenen programa, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, mahalle başkanları ve kadın kolları yöneticileri katıldı.

Özellikle meme kanserinin son zamanlarda arttığını ve bu konuda kadınların bilinçli olmaları için kadınlara özel bir konferans düzenlediklerini belirten Ekinci, kanserde erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlisi Ebru Aktaş ise son yıllarda kanserin giderek arttığını ifade ederek, "2025 yılına gelindiğinde bu artış devam ederse korkunç bir durumla karşı karşıya geleceğiz." açıklamasında bulundu.

Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu ve kentte mobil kanser tarama aracının hizmet verdiğini aktaran Aktaş, “Kanserde erken teşhis çok önemli, hayat kurtarmanın ötesinde. Erken teşhisle kendi hayatınıza ya da başka birinin hayatına yön vereceksiniz. Bu düşünce ile hareket ederek yaşamınıza kalite getirirsiniz." ifadelerini kullandı.

Aktaş, kanser taraması için kadınları en kısa zamanda mobil kanser tarama aracına ve aile sağlığı merkezlerine beklediklerini aktardı.



AK Parti kadınları kanser konusunda bilgilendirdi

AK Parti kadınları kanser konusunda bilgilendirdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.