AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, gündemi değerlendirdi
"Konya temmuzda ihracatını yüzde 14,3 artırarak 239,7 milyon dolara yükseltti. Böylelikle Konya'mız, temmuzda Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 12. şehri oldu"

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya'nın temmuzda ihracatını yüzde 14,3 artırarak 239,7 milyon dolara yükselterek, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 12. şehri olduğunu belirtti. Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin 2021'de yüzde 11 gerçekleşen büyümeyle OECD ve G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu, 2022'nin ilk çeyreğinde de yüzde 7,3'lük büyüme oranına ulaştığını söyledi. “AK Parti Hükümetlerimizin göreve geldiği günden bu yana ülkemizin sahip olduğu, elde ettiği kazanımları görmemek imkansızdır” diyen Altunyaldız, “ Türkiye’nin çıkmaza girdiği bir süreçte, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın diktiği fidan bugün gelişmiş bir ağaç oldu. Geçmişte yaşanan tüm sorunların üstesinden gelerek vatandaşlarımıza huzur, güven ve refah sağlama dinamik ve vizyonu ile kurulan AK Partimiz; birleştirici, kucaklayıcı, toplumsal barışı temin edici ve kurumlar ile yurttaşlar arasında güven sağlayıcı bir siyasi irade olarak kuruluş ilkelerinden sapmadan 21. yaşına girmiştir. AK Partimiz oluşacak her sorunun üstesinden gelmek, dini, dili, ırkı fark etmeksizin herkesi hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm yurttaşlarımızı kucaklama amacıyla kurulmuştur, kucaklamıştır ve kucaklamaya devam edecektir. Mavi Vatan’daki gücümüzü pekiştiren 4. sondaj gemimiz Abdülhamid Han’ı mavi sularımıza uğurladık. En büyük hayallerimizden birisi olan Türkiye’nin Otomobili TOGG’daki gelişmeleri bizzat yakından takip ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda Gemlik’te bizzat aldığım bilgiler beni çok heyecanlandırdı. İnşallah göz bebeğimiz TOGG’umuzu çok kısa bir süre sonra yollarda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İHRACAT

Türkiye'nin ihracatla büyümeyi sürdüreceğini vurgulayan Altunyaldız, "Bildiğiniz üzere iki hafta önce Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile Konya'mızda temmuz ayı dış ticaret istatistiklerinin kamuoyuyla paylaşımını gerçekleştirdik. Temmuzda ihracatımız 18,6 milyar dolar ile şimdiye kadar en yüksek temmuz ayı değerine ulaşırken son 12 aylık ihracatımız 248 milyar doları aşarak sene sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara bir adım daha yaklaştı." diye konuştu. Konya'nın geçen yıl 3 milyar dolar eşiğini geride bıraktığını belirten Altunyaldız, şöyle devam etti: "Konya temmuzda ihracatını yüzde 14,3 artırarak 239,7 milyon dolara yükseltti. Böylelikle Konya'mız, temmuzda Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 12. şehri oldu. Bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum. Diğer yandan, birkaç gün önce de sanayi üretim rakamları açıklandı. Türkiye'de sanayi üretimi haziranda yüzde 8,5 artmıştır. Şükürler olsun, üretimde çarklar hiç durmadan dönmeye devam ediyor."

‘ASELSAN KONYA İLE CAZİBE MERKEZİ OLDUK’

Altunyaldız şunları söyledi: “Konya’mız sahip olduğu üretme, katma değer sağlama ve birliktelik kültürüyle bu başarılarda büyük paya sahip. Karapınar Güneş Enerji Santralimizde çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 5. büyük enerji santrali olacak Karapınar 1.000 MW elektrik üretimine katkı sunacak. Enerjimizi hem yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi başaracağız hem de üretim süreçlerinde yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemize katma değer sağlayacağız. Ders kitaplarında tarımın merkezi olarak bilinen Konya’mız bugün nitelikli üretimin ve yüksek teknolojili ihracatın merkezi konumunda. Ateşli silahlar üretiminde 100 yılı aşkın bir tecrübeye sahip Huğlu, Beyşehir ve Üzümlü’ye ilave olarak şehrimize kazandırdığımız ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası ile birlikte savunma sanayiinde cazibe merkezi olduk. Konya’mız 2021 yılında birim ihracat değeri 300-400 dolar bandına kadar yükselen savunma sanayiindeki yüzde 100’e yaklaşan artış oranıyla bu sektörde Türkiye’de en fazla ihracat gerçekleştiren dördüncü il konumunda. Son beş yılda yüzde 88,2 oranında artan savunma sanayii ihracatımızın önemli destekleyicilerinden olan ASELSAN’ın, kamu-özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden birisi olarak Konya’ya kazandırılan fabrikasında halihazırda 97 mühendislik, 71 üretim ve imalat, 22 kalite departmanında olmak üzere toplamda istihdam edilen personel sayısı 266’ya ulaşmış durumda. ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikamız sahip olduğu yetenek, kabiliyet ve nitelikli işgücü açısından, ulusal ve uluslararası arenada örnek teşkil eden yatırımlardan birisi.

TÜRKİYE SİLAH TEST MERKEZİ

Daha önce de sizlere ifade ettiğim gibi, sadece ülkemizin ihtiyacı olan silah ve silah sistemlerinin tasarım, üretim, pazarlamasını değil, tüm dost ve kardeş ülkeler için de ihtiyaç olabilecek ürünlerin üretilmesini sağlayacak.

Türkiye’de gerçekleştirilen ateşli silahlar üretiminin yüzde 70’ini tek başına gerçekleştiren Huğlu, Beyşehir ve Üzümlü, ününü dünyaya duyurmuş durumda. Şehrimize kazandıracağımız Türkiye Silah Test Merkezi ile birlikte yalnızca üretimde değil aynı zamanda kalite ve sertifikasyonda da söz sahibi olacağız. Yerli ve milli üretim gücümüz gün geçtikçe artmaya, rekabetçiliğimizi perçinlemeye devam edecek.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK

Ev sahipliği yaptığımız İslami Dayanışma Oyunları vesilesi ile Konya’mıza yeni bir veledrom salonu, atletizm pisti ve olimpik yüzme havuzu yapıldı. Buradan binlerce gençlerimiz yararlanacak, inşallah daha birçok başarılı sporcular çıkaracağız. “Konya Modeli Belediyecilik” artık Türkiye çapında namı duyulan bir konsept haline geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çıtayı daha yükseğe çıkarabilmek amacıyla uğraşıyor. Belediyemiz üzerine düşen her konuda Konya’mızın, hemşerilerimizin taleplerinin karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor. Konya’mız için daha birçok büyük proje üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bildiğiniz üzere, Konya Çevre Yolu’nun 68 kilometrelik kesimi yatırım programına alınmıştı. Bu 68 kilometrelik kesim; 1. kısım (22 kilometre) ve 2. kısım (46 kilometre) olarak ihale edilmiş olup Konya-Karaman ve Konya-Ereğli arasında bağlantıyı sağlayan 1. kısım, 2 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız tarafından trafiğe açılmıştı.

KONYA ÇEVRE YOLU

Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacak olan 2. kısımda ise çalışmalara devam edilmektedir. 2022 yılı sonuna kadar Ankara ile Aksaray Köprülü Kavşaklarının tamamlanarak Konya-Ankara ve Konya-Aksaray akslarının arasındaki önceki yıllarda tamamlanan 11 kilometrelik kesimin trafiğe açılması hedefleniyor. Ayrıca Konya-Afyon ve Konya-Ankara aksları arasında eksik kalan 14,8 kilometrelik kesimde çalışmalara devam edilmektedir. Yatırım programına daha sonra dahil edilecek 3. kısım ise 54 kilometreden oluşacak olup Konya-Afyon, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir ve Konya-Karaman arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Projenin çalışmaları tamamlanmıştır. İlerleyen zamanlarda ihale edilmesi planlanmaktadır. Şehrimizde tarımsal sulamaya yönelik yatırımlarımız da hızla devam ediyor.

KOP YATIRIMLARI

2022 yılı sulama sezonunda şehrimizde toplam 2 milyon 300 bin dekar tarım arazisi sulandı.

Su, üretimin olduğu kadar kalkınmanın da merkezinde. Konya’mızdaki tarımsal sulama yatırımlarıyla birlikte ülkemize 5,8 milyar TL’lik katkı sağlandı. Devam eden yatırımlarımız ile ilgili de birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Konya Ovası 1,2,3 Sulama Projemiz kapsamında AHİ (Apa-Hotamış İletim) kanalından borulu şebekeyle toplam 19.085 hektar alana sahip projenin 7.265 hektarlık kısmında tüm imalatlar tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştır. Kalan 11.820 hektar alanın sulama ihalesi TOKİ tarafından yapılmış olup, 2022 yılında 2.000 hektar alan sulamaya açılacaktır.

OSB’LER

OSB’lerimizden ve genişlemelerinden bahsedecek olursak; bildiğiniz üzere Konya’mızdaki OSB’ler 5.019 hektar üzerine kurulmuştur. Tahsisli parsel sayısı ise toplam 1354 hektardır. OSB’lerimiz toplam 62.770 kişiye istihdam sağlamaktadır. Ayrıca, Çumra OSB genişleme alanı ilan edilmiştir. Konya Organize Sanayi 6. Bölge’de çalışmalar devam ediyor. Ereğli OSB’de genişleme çalışmaları devam ediyor. Beyşehir OSB genişleme alanının yer seçimi işlemleri tamamlandı, diğer prosedürleri devam ediyor. Akşehir Gıda İhtisas OSB ve Tarım Makineleri İhtisas OSB’nin başvuru süreçleri devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte üreticilerimiz de yapılan yatırımlara cevap vererek durmaksızın çalışmalarına devam ediyor, hep birlikte daha güçlü bir sanayi, daha güçlü bir ticaret gayret gösteriyoruz. Sadece yatırımlar anlamında değil aynı zamanda hemşerilerimize temas noktasında da sahalardayız. Bu vizyon ile gerçek anlamda sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacak, hemşerilerimizin sorunlarını dinleyecek ve çözüm noktasında elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm bunların sonucunda gerek yerel gerekse ulusal düzeyde AK Parti olarak tüm çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Zaten bize de bu yakışır. Bu vesile ve “Bir olduk, 21 olduk” sloganımız ile Partimizin 21. yılını tebrik ediyor, bugüne kadar Genel Başkanımızın liderliğinde yapılan tüm hizmetlerin daha nice senelerce devam etmesini niyaz ediyorum.” (Havva Gül Yavuz)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.