Ak Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: "Türkiye'de siyasetin mayası, omurgası AK Parti'dir ve AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete şekil de dizayn da verilemez" dedi.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de siyasetin mayası, omurgası AK Parti'dir ve AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete şekil de dizayn da verilemez" dedi. 

Davutoğlu, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasına, salondakileri selamlayarak ve "Haydi Bismillah" diyerek başladı.

Vatanın birliği ve beraberliği, milletin istiklali ve istikbali için hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anan ve ailelerine bir kez daha taziyelerini sunan Davutoğlu, "Allah mekanlarını cennet eylesin, bize emanetlerini taşıma kudretini nasip eylesin. İlk günkü aşkla ve bu aziz dava arkadaşlarımızla yolumuza kararlı bir şekilde devama muktediriz ve inşallah menzile kadar omuz omuza yürüyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.  

Milletleri, zor zamanlardan çıkaran öncü kadroların yücelttiğini, zor zamanlarda söyleyecek sözü, yürüyecek yolu olan kadroların milletin önündeki engelleri aştığını ve yeni hamle imkanları sunduğunu dile getiren Davutoğlu, "AK Parti, milletin bağrından çıkan böylesi bir kadronun başlattığı tarihi bir hareketin adıdır. Kurucu Genel Başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlayan bu hareket mutlak suretle hedefine ulaşacaktır" ifadesini kullandı. 

İstanbul'da dün yapılan "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milyonlara hitap ederken vurguladıkları gibi bu kutlu yürüyüşün nesilden nesile her adımda daha da güçlenerek devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, "Seçim şarkımızda da vurgulandığı gibi, ilk günkü aşkla son nefese kadar yürüyeceğiz" diye konuştu.

Salondakilere "İlk günkü aşkla son nefese kadar yürümeye hazır mısınız" diye seslenen Davutoğlu, "Evet" cevabını almasının ardından konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son dört dönemin aday tanıtım toplantılarına baktığımızda aslında davamızın köşe taşlarını ortaya çıkartabiliriz. 2002'de AK Parti aday listesi açıklandıktan sonra, bu hareketin kurucu Genel Başkanı yasaklandığı zaman aday tanıtım toplantısı yapılamamıştı. Ama o aday listelerini oluşturan kadrolar, 28 Şubat'ın zulümlerini arkasında bırakarak Türkiye'ye yeni özgürlük hamlelerinin önünü açmak için yola çıktı. 28 Şubat'ın karanlık günlerinden, ekonomik krizin o dehlizlerinden ülkeyi alıp çıkaran bu kadro, bir araya geldiği zaman daha birçoğu birbirini tanımıyordu. Şimdi o kadroların içinden nice başarılı bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları, Meclis başkanları çıktı. Ya Rabbi ne bereketli bir hareket ki kurucu kadrosunun, ilk aday listelerinin içinden nice devlet adamlarına öncülük etti.   

2007 seçimlerine giderken aday listeleri açıklandıktan sonra, 13 Haziran 2007'de Ankara'da aday tanıtım toplantısı yapıldığında yola çıkan adaylarımızın arkasında 27 Nisan e-muhtırası vardı. Meclis iradesinin üzerinde kurulan baskıyla, 'AK Parti'nin içinden cumhurbaşkanı çıkartmayacağız' diyen birtakım karanlık odaklara karşı o toplantıya katılan adaylar, 22 Temmuz seçimlerine yürüdü ve gerideki e-muhtırayı, antidemokratik çevrelerin tuzaklarını yerle bir ederek 22 Temmuz'da büyük bir zafere imza attı. O kadroları da buradan saygıyla selamlıyorum."

- "Yeni bir milli irade sınavına yürümemizde 258 arkadaşımızın emeği var"

Davutoğlu, 2011'deki seçimlere giderken de 18 Nisan 2011'de Ankara Arena Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı yapıldığında, geride parti kapatma davasından başarıyla, vakur bir şekilde çıkmış AK Parti kadroları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Hiçbir aşamada bizi durduramadılar. Ne 2002'de kurucu Genel Başkanımızı yasaklarken ne 2007'de e-muhtıra vererek ne 2011'e giderken parti kapatma davasıyla bizi durdurabildiler ne de 2015'e giderken arkamızda kalan Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonlarıyla durdurabildiler. 7 Haziran'a giderken 13 yıllık güçlü birikimin üstünde ve gerideki bütün tuzakları yıkmış olarak gittik. Şimdi yeni bir seçime, yeni bir aday listesiyle onurla yürürken demokrasiyi egemen kılmaya, milli iradeyi egemen kılmaya var mıyız? 

Ben buradan 7 Haziran seçimleriyle, vakar içinde görev yapmış olan bütün arkadaşlarımı, 258 milletvekilimizi saygıyla bir kez daha anıyorum. Her birine teşekkür ediyorum. Çok büyük sınavların içinden geçerek, son 3 ay içinde yeni bir milli irade sınavına doğru yürümemizde bu 258 arkadaşımızın büyük bir emeği, güçlü bir iradesi vardı."

- "Türkiye'de bir blok tartışması başlatıldı"

AK Parti'nin 7 Haziran seçiminde TBMM'ye 258 milletvekiliyle girdiğini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"258 milletvekili almış olmamıza rağmen tek başına iktidar olamamamızın sonucunda Türkiye'nin bir kaosa, bir krize gireceğini düşünenler aslında son üç ay içinde şunu gördüler ki Türkiye'de siyasetin mayası, omurgası AK Parti'dir ve AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete şekil de dizayn da verilemez.

İşte 7 Haziran seçimleri sonrasında, üç ay içinde birçok engelle karşılaştık. 8 Haziran sabahından itibaren Türkiye'de bir blok tartışması başlatıldı. Dediler ki 'AK Parti karşıtı blok, Meclis'te çoğunluğu ele geçirdi ve AK Parti'nin iktidar yılları bitti'. İşte bu blok çabalarına karşı 258 yiğit adam, 258 milletin adamı dimdik durdu ve bütün blokları çökertecek güçlü bir iradeyi TBMM'ye yansıttı. Bu 258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. Onların iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde, bütün partiler fire verirken AK Parti son derece ahlaki bir tutumla hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 milletvekili hiçbir turda bir tek fire vermeden, 258 oyla değerli başkan adayımız İsmet Yılmaz'ı destekledi. İşte AK Parti farkı bu. Bir kez daha teşekkür ediyorum.

O gün Meclis'te oylamalar yapılırken herkes bir hesap içindeydi, birileri 'Son turda AK Parti'den şu kadar milletvekili şu adaya oy verecek' diye tezvirat yapıyordu. Onlar AK Parti'yi tanımamışlar, AK Parti bir erdemliler hareketidir ve hiçbir gizli pazarlığın esiri de olmamıştır, hiçbir gizli pazarlığa da iradesini teslim etmemiştir."

(Sürecek) 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.