Ak Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:"1 Kasım 2015 büyük ve tarihi bir gündür. Aziz milletimiz sandıkta tarihi bir karar verecektir. Bu karar herkesin, her kesimin, ülkemizin ekonomisini, hedeflerini, geleceğini doğrudan etkileyecek bir karardır" dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "1 Kasım 2015 büyük ve tarihi bir gündür. Aziz milletimiz sandıkta tarihi bir karar verecektir. Bu karar herkesin, her kesimin, ülkemizin ekonomisini, hedeflerini, planlarını ve geleceğini doğrudan etkileyecek bir karardır. İktidarı sandıkta ancak millet verir ve millet alır. Milletin sandıkta koyduğu özgür irade dışında kimse Türkiye'de iktidar belirleyemez, iktidar hesabı yapamaz" dedi. 

Bozdağ, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, tüm partilileri selamladı ve ardından terörle mücadelede şehit düşenler için Allah'tan rahmet diledi. 

Aday tanıtım toplantısının hayırlı olmasını dileyen Bozdağ, bugünün AK Parti'nin yeniden iktidarı için "Haydi Bismillah" diyerek yola çıkma günü olduğunu söyledi. 

Bozdağ, 1 Kasım seçimleri için AK Parti'ye 558'i kadın 3 bin 109'u erkek olmak üzere 3 bin 667 aday müracaatı yapıldığını belirterek, komisyonlardaki çalışmaların yanı sıra her ilde kamuoyu araştırmaları yapıldığını bildirdi. 

7 Haziran 2015 seçim sonucunda teşkilat ve vatandaşların değerlendirmelerinin de dikkatle izlendiğini aday adaylarının özgeçmişlerinin incelendiğini il ve ilçe teşkilatlarının da görüşlerinin alındığını ifade eden Bozdağ, Genel Başkan Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst kurulun çalışmaları sonucunda da adayların tespit edildiğini anımsattı.

Adayların 69'unun kadın, yaş ortalamasının 48 ve 6 adayın da engelli olduğunu anlatan Bozdağ, 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olmayanların 24'ünün bu seçimde adayı olduğunu söyledi. 

Partilerine başvuran tüm aday adaylarının en az listede yer alanlar kadar milletvekilliğine ehil olduklarını belirten Bozdağ, "Herkese listede yer vermememizin nedeni sadece anayasanın koyduğu 550 sayı sınırıdır" dedi.

Milletvekili adaylığı için AK Parti'yi tercih edenlere teşekkürlerini ileten Bozdağ, milletvekili adaylarının da adaylıklarının hayırlı olmasını diledi. 

Bozdağ, "1 Kasım 2015 büyük ve tarihi bir gündür. Aziz milletimiz sandıkta tarihi bir karar verecektir. Bu karar herkesin, her kesimin, ülkemizin ekonomisini, hedeflerini, planlarını ve geleceğini doğrudan etkileyecek bir karardır. İktidarı sandıkta ancak millet verir ve millet alır. Milletin sandıkta koyduğu özgür irade dışında kimse Türkiye'de iktidar belirleyemez, iktidar hesabı yapamaz. Sermayenin medyanın ve güç odaklarının iktidar belirlediği ve iktidarları devirdiği günler geride kalmıştır. Ankara'daki güç odaklarının aklında olanın değil, milletin kalbinde olanın iktidar olabildiği dönem AK Parti'yle başlamıştır. Artık söz de karar da milletindir, bundan kimsenin tereddüdü olmamalıdır. İktidara gelmenin ve iktidarı değiştirmenin tek yol vardır o da milli iradenin tecelli ettiği sandıktır" diye konuştu.

Bazı sermaye ve medya çevreleriyle yerli ve yabancı güç merkezlerinin iktidar belirleme devrinin AK Parti'yle kapandığını belirten Bozdağ, "Ancak bu çevreler milletin iradesini etkilemek için her türlü yalana dolana başvurmakta, her türlü manipülasyon ve çarpıtmayı, algı operasyonunun yapmaktan geri durmamakta, bu seçimde de geri durmayacaktır" dedi.

- "Millet bize değil, biz millete muhtacız"

Algı operasyonlarına, yalancılara karşı mücadeleden asla geri durulmaması gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, "Doğruları anlatmaya milletimizin her bir ferdinin gönlüne girmeye çalışmalıyız. Unutmayalım ki aklen ve kalben desteğini alamadığımız insanımızın oyunu da duasını da alamayız. Unutmayalım ki, millet bize değil, biz millete muhtacız. Milletin duasına, rızasına, milletin iradesine ve desteğine muhtaç olan biziz. Rabbim milletimizin duasını ve desteğini bizden eksik ettirmesin" ifadesini kullandı.  

Bozdağ, Türkiye'nin siyasi istikrar ve güçlü yönetim dönemlerinde büyüdüğünü ancak koalisyonlar ve zayıf iktidarlar döneminde kaybettiğini bildirdi. Bozdağ, Anavatan Partisi'nin tek başına iktidarında Türkiye'nin kazandığını ancak DYP-SHP koalisyonu döneminden ise sadece Madımak olayının, faili meçhullerin ve 5 Nisan ekonomik krizinin akıllarda kaldığını söyledi. 

Bozdağ, 28 Şubat'ın ekonominin hukukun ve demokrasinin üzerinden buldozer gibi geçtiğini, 99'dan sonra ise DSP-ANAP-MHP koalisyonu sırasındaki krizlerin hem Türkiye'ye hem de millete kaybettirdiğini belirtti. 

"Hiç kimse koalisyon hükümetlerinin Türkiye'yi büyüttüğünü söyleyemez" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığını iddia edemez. Koalisyon yılları kayıp yıllardır. Koalisyon yılları halkımızın da Türkiye'mizin de ekonomimizin de zararda olduğu yıllardır. 90'lı yılları hepimiz hafızamızda taze tutuyoruz." 

Türkiye'nin gücünün güçlü iktidarında, siyasi istikrarında, huzur ve güvenin devamında olduğuna vurgu yapan Bozdağ, bunun yolunun da tek başına AK Parti iktidarından geçtiğini söyledi. 

Bozdağ, "Bugün Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da siyasi istikrar güçlü iktidar iyi yönetim yok, yaşanan felaketler ortada. Onun için istikrarımıza, güçlü iktidara, Türkiye'de güven ortamına, kamu düzenine birliğimize, dirliğimize sonuna kadar sahip çıkmak için bu seçimde daha büyük bir aşkla ve heyecanla çalışmak durumundayız" ifadesini kullandı. 

Bütün teşkilat mensuplarının vazifesinin milletin gönlüne girerek, hayır duasını ve desteğini alacak yolu bulmak olduğuna işaret eden Bozdağ, 1 Kasım seçiminin tarihi bir nokta olduğunu ve bugün büyük bir seferberlik başlattıklarını dile getirdi. 

Bozdağ, "Bu seferberlik yeniden güçlü bir biçimde AK Parti'nin tek başına iktidarının onayını milletimizden alma seferberliğidir. Bu davaya gönül veren herkesi bu seferberliğe katılmaya davet ediyorum. Seferberlik oldu mu içinde bulunan şartlara bakılmaz, herkes yapabileceğini yapar" dedi. 

Milletin duasını, desteğini almak kadar sandığa yansıyan millet iradesine sahip çıkmanın da önemine vurgu yapan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün teşkilatlarımıza buradan sesleniyorum, sandıkları sahipsiz bırakmayalım. Sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, alan görevlilerimiz, milli iradeyi koruma nöbetinde yerlerinde vaktinde olmalı, gözlerini kırpmadan ve büyük bir dikkatle vazifesini yapmalı ve görev yerlerini asla terk etmemelidir. Oy namustur ve sandık bize emanettir. Seçmenin namusu oy, demokrasinin namusu sandıktır. Sandığın namusunu korumak da bizim görevimizdir. Bu görevi iyi yaparsak seçim sonuçları açıklandığında 'kıl payı milletvekili kaybettik' diye üzülmeyiz. Hiçbir tehdit bizim sandığa sandıktaki millet iradesine sahip çıkmamıza engel olmamalıdır, olamaz da. Çünkü bu kadro nice tehditlere göğüs gererek bugünlere geldi."

Partililere "Sandık emanetine sahip çıkmaya var mıyız" diye soran Bozdağ, "Öyleyse nöbet yerlerimizi terk etmeyeceğiz. Sonuna kadar, neticeyi alana kadar dikkatli uyanık olacağız" dedi. 

Bozdağ, partinin tüm birimlerinin adayların ve teşkilatların emrinde olduğunu bildirdi. 

- "Haydi Bismillah"

Bozdağ'ın konuşmasının ardından AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçim kampanyasında kullanılacak "Haydi Bismillah" adlı şarkı da ilk kez partililere dinletildi. 

Şarkının sözleri şöyle: 

"Aşk ile çıktık yola / Yenilendik tazelendik / Sevdalıyız bu vatana / Haydi Bismillah / Söylenecek sözümüz var / Yürünecek yolumuz var / Hep beraber yürüyelim / Haydi Bismillah / Her bir karış toprağında / Baştan başa izimiz var / Umudumuz yarınlara / Haydi Bismillah"

- Notlar

Toplantının yapıldığı salonun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Davutoğlu, salona eşi Sare Davutoğlu ile "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısı eşliğinde geldi. Önce sahneden salondakileri selamlayan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, daha sonra kurulan platformdan, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı sallayan partililere, milletvekili adaylarına karanfil attı.

Salona, "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan", "Onlar konuşur AK Parti yapar", "Bu ışık sönmeyecek", "Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın" yazılı afişler asıldı. 

"Tek başına, iş başına" sloganları atan salondakiler ellerinde Türk bayrakları ve parti bayrakları taşıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.