AK Parti MKYK Üyesi Çalık:

AK Parti MKYK Üyesi Çalık:
"Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahlarını toprağa gömmesi gerek ve şart"

MALATYA (AA) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahlarını toprağa gömmesi gerek ve şart" değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, beraberindeki partili yöneticilerle Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs'ı ziyaret ederek, burada şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiğini belirtti.

Ateşin sadece düştüğü yeri değil, herkesi yaktığını vurgulayan Çalık, şehit yakınlarını, aileleri ve gazileri sürekli ziyaret ettiklerini, onların başlarının tacı olduklarını kaydetti.

Çalık, "Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Hem cumhurbaşkanım, hem de başbakanım şehit ailelerinin bizlere şehitlerin birer emaneti olduğunu çok net biliyor. Bizler o emanetleri başımızın üzerinde taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, terör operasyonlarına dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:

"Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahlarını toprağa gömmesi gerek ve şart. Silahlar topağın altına girmediği sürece ve ortalıktaki terör örgütleri tamamen bitirilmediği sürece bu operasyonların bitmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Bu mücadelenin, bu operasyonların devam edeceğini herkes bilmeli. Kadınlara, çocuklara, silah sıkanların, okulları yakanların, ambulanslara kurşun sıkanların, hastaneleri bombalayanların silahlarını susturup toprağa gömene kadar bu operasyonlar devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.