AK Parti MKYK Üyesi Çalık:

AK Parti MKYK Üyesi Çalık:
"Bir ülkenin kalkınma hikayesi yazılırken onlar ülkeyi terör yerine, cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki burada kocaman yürekler onlara karşı dimdik duracak"- "Bu zor günlerde 'hükümet istifa' demekten öte PKK'ya PYD'ye ve terör örgütlerine kar

MALATYA (AA) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bir ülkenin kalkınma hikayesi yazılırken onlar ülkeyi terör yerine, cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki burada kocaman yürekler onlara karşı dimdik duracak" dedi.

Çalık, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirtti.

"Artık kan akmasın, analar ağlamasın" derken terör örgütlerinin her gün ülkenin bir yerinde eylemlerine devam ettiğini vurgulayan Çalık, hem ulusal hem de uluslararası alanda terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Kurşunların sadece bir aileye bir kişiye değil 80 milyona ve kardeşliğe sıkıldığını anlatan Çalık, şöyle devam etti:

"Ankara'da yaşanan terör saldırısında 28 canımızı kaybettik. Bu insanların ölümüne sebep olan canlı bombanın cenazesini kaldıranlar dün, 'Türkiyelileşiyoruz' deyip ve birileri tarafından saz çaldırılarak Türkiyelileştiği gösterilmek istenen partinin eş başkanı başta olmak üzere o canlı bombanın cenazesine gidenler bu patlamadan sorumludur. Biz, terör örgütünü hangi örgüt olursa olsun, nereye bağlı olursa olsun, adı ne olursa olsun hepsine tek yürek bir şekilde cevap veriyoruz ve terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz."

- "Vicdanınız sızlamıyor mu?"

Çalık, Ankara'daki terör saldırısının ardından söylenenleri ve YPG'yi, PYD'yi PKK'yı aklamaya çalışılan cümlelere herkesin şahitlik ettiğini aktardı.

Terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Çalık, "Şimdi sizlere soruyorum; terörle iş birliği içerisinde olan siyasi partilere destek olanlar bugün vicdanınız kanıyor mu. Bugün vicdanınız sızlamıyor mu. Akademisyenler, sanatçılar ve bildirilere imza atanlar, PKK'yı, PYD'yi HDP'yi aklamaya çalışanlar, vicdanlarınız sızlamıyor mu" diye konuştu.

- "Bu ülke, vatan, toprak, bayrak hepimizin"

TBMM'de teröre karşı birlikte hareket edileceği, dik durulacağı belirtilen bildiriye sadece HDP'nin imza atmadığını vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"O bildiriye imza atan arkadaşlarımızın bu birlik ve beraberliği göstermesi gerekir. Bu zor günlerde 'hükümet istifa' demekten öte PKK'ya PYD'ye ve terör örgütlerine karşı ortak cümleler kullanmak gerekiyor. CHP, bir taraftan milletvekilleriyle PYD'yi YPG'yi aklamaya çalışacak, bir taraftan hükümetle ilgili istifa cümlelerini sarf edecek. Öncelikle kendi içlerindeki sorunları çözmekten aciz siyasi partiler, içlerindeki sorunlarla uğraşmaktan ülkenin sorunlarıyla uğraşmaya maalesef fırsat bulamıyorlar. Her şeyden önce önceliğimizin ülkemiz, vatanımız ve milletimiz olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bayrağımız ve milletimiz için birlik ve beraberliğimize devam edeceğiz. Terör örgütünün uşaklığını yapan siyasi partilerin de hepsinin kendisine dönüp bir bakması lazım. Bu ülke, vatan, toprak, bayrak hepimizin. Bir ülkenin kalkınma hikayesi yazılırken onlar ülkeyi terör yerine, cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki burada kocaman yürekler onlara karşı dimdik duracak."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.