AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:
"DAEŞ ve PYD ikisi de Suriye rejiminin kuklaları ve kol orduları gibidir. PYD'yi zannetmeyin ki Kürt örgütüdür, PYD önce kendisine tabi olmayan Suriye'deki Kürtleri sürgün etti"

SİİRT (AA) - Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "DAEŞ ve PYD ikisi de Suriye rejiminin kuklaları ve kol orduları gibidir. PYD'yi zannetmeyin ki Kürt örgütüdür, PYD önce kendisine tabi olmayan Suriye'deki Kürtleri sürgün etti" dedi.

AK Parti Siirt İl Danışma toplantısında konuşan Aktay, Suriye'deki PYD ve DAEŞ örgütlerinin Esad rejimine hizmet ettiğini belirterek, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin Suriye'de kendisine engel gördüğü liderlere yönelik suikastlar gerçekleştirdiğini aktardı.

PYD'nin Suriye'deki Kürt grupların liderlerini katlettiğini ifade eden Aktay, "Meşal Temo diye bir liderleri vardı. Onu öldürünce Suriye'deki Kürtler lidersiz kaldı. Geriye kalanlar ise suikast, baskın, katliamlar nedeniyle göç etmek zorunda bırakıldı. Suriye'nin kuzeyinden 500 bin Kürt, Kuzey Irak'a göç etmiş. PYD'nin elinden canlarını kurtarmak için oraya göç ettiler. DAEŞ ve PYD ikisi de Suriye rejiminin kuklaları ve kol orduları gibidir. PYD'yi zannetmeyin ki Kürt örgütüdür, PYD önce kendisine tabi olmayan Suriye'deki Kürtleri sürgün etti" diye konuştu.

- "Esad bir zalimdir"

Esad'ın Suriye'de yıllarca Kürtleri kimliksiz yaşatmasına rağmen, PYD'nin Esad'ın emrinde olduğunu vurgulayan Aktay, şöyle devam etti:

"Esad, yıllar yılı Kürtlere vatandaşlık hakkı olan kimlik bile vermemiş bir zalimdir. Ama bu kadar Kürtlere zulüm ederken Kürtlerin içerisinden sadece PYD ile çalıştı. O örgütü de kendi muhaberatı, istihbaratının bir uzantısı olarak çalıştı. Bu süreç başladığı zaman Esad’ın yaptığı ikincisi de, hapishanede tutmakta olduğu eski El-Kaide militanlarını serbest bıraktı ve onlardan bir DAEŞ örgütünün oluşmasına yol açtı. Buna eş zamanlı olarak Bağdat'ta yine tutuklu bulunan DAEŞ militanlarını serbest bıraktılar. Bunların buluşmasıyla birlikte Suriye ve Irak'ta DAEŞ diye bir örgüt ortaya çıktı. Bu örgüt bugün Esad'ın menfaati doğrultusunda hareket ediyor."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.