AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:
"Terör örgütleri her gün çocuk yaşta binlerce genci canlı bomba olmak üzere ikna ederek saflarına katmaktadır. Eğer bizler, gençliğe siyasi bir alan açmak için elimizden geleni yapmazsak, onlar terör örgütlerinin doğal hedefi olacak ve geleceğimiz teröris

SİİRT (AA) - Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Terör örgütleri her gün çocuk yaşta binlerce genci canlı bomba olmak üzere ikna ederek saflarına katmaktadır. Eğer bizler, gençliğe siyasi bir alan açmak için elimizden geleni yapmazsak, onlar terör örgütlerinin doğal hedefi olacak ve geleceğimiz teröristlere teslim olacaktır." dedi.

Güney Afrika ülkesi Zambiya'nın Başkenti Lusaka'da dün yapılan Parlamentolararası Birlik'in (PAB) 134. Genel Kurul toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan Aktay, AA muhabirine, PAB'ın toplantılarında parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma ve barışın güçlendirilmesi konularının ele alındığını söyledi.

Toplantıda yaptığı konuşmaya değinen Aktay, Türkiye, Paris ve Belçika'daki saldırılarda ölen teröristlerin de genç olduğunu ve terör örgütlerinin çocukları kaçırarak yetiştirdikten sonra eylemlerde kullandıklarını dile getirdiğini açıkladı.

Gençlere siyasetin yolu açılmadığında terör örgütleri için daha cazip bir alan yaratıldığını vurgulayan Aktay, şunları söyledi:

"Gençliğin geleceğimiz olduğu gerçeği üzerine burada pek çok şey söylendi. Tabii ki gençler yeterli azme, kabiliyete, vizyona ve enerjiye sahiptir. Fakat bunların tamamıyla ortaya çıkması için onlara imkanlar sunulmalıdır. Eğer bu başarılabilirse, ülkelerimizin geleceğinden daha emin olabiliriz. Siyasetçiler olarak, yalnızca gençliğe kulak vermek değil bunun yanı sıra onlara sorumluluk vererek daha güvenli ve insan haysiyetine yaraşır demokratik bir dünya düzeni kurmak gibi bir yükümlülüğümüz de bulunmaktadır."

"Ne yazık ki tecrübeli siyasetçiler insan haysiyeti konusunda gereken hassasiyeti göstermediği için dünya, gençlik için güvenli ve korunaklı bir yer olmaktan çıkmaktadır." diyen Aktay, toplantıda, büyük kısmı genç olan yüzlerce göçmenin her gün daha iyi bir hayat ve gelecek umuduyla gelişmiş ülkelere hayatları pahasına tehlikeli yolculuklar yapmayı göze aldığını aktardığını belirtti.

Her gün, bunların önemli bir kısmının bu yolculuklarda hayatlarını kaybettiğini ve bütün bu trajedilerin medeni dünya dedikleri sınırlar içerisinde vuku bulduğuna dikkat çeken Aktay, "Geçtiğimiz günlerde Ankara ve İstanbul’daki terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlarımız için derin bir üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Ne yazık ki terör kurbanları ve onların katilleri genç insanlardı. Terör örgütleri her gün çocuk yaşta binlerce genci canlı bomba olmak üzere ikna ederek saflarına katmaktadır. Eğer bizler, gençliğe siyasi bir alan açmak için elimizden geleni yapmazsak, onlar terör örgütlerinin doğal hedefi olacak ve geleceğimiz teröristlere teslim olacaktır." şeklinde konuştu.

Gelecek nesillere karşı sorumluluklarını yerine getirmek için, bugünkünden daha çok gayret göstermek zorunda olmaları gerektiğini belirten Aktay, "Dünyada bir çok ülke ve toplum genç nüfusuyla ve demokrasisiyle gurur duymaktadır. Duymalıdır da fakat bunların kalitesi ancak katılım dediğimiz sihirli kelimeyle ölçülebilmektedir. Katılımcı demokrasi olmadan, genç nüfus toplumun zayıf bir unsuru olarak kalmaya mahkumdur." dedi.

Toplantıya, Türkiye'den katılan heyette AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İstanbul Milletvekili Hasan Sert, CHP Mersin Milletvekili Aytu Atıcı, TBMM Meclis Dış İlişkiler Sekreteri Hatice Er As ve Zambiya Türkiye Büyükelçisi Ahmet Şemddin Arda'nın bulunduğunu aktaran Aktay, birçok ülkenin heyetleriyle ikili temaslarda bulunduklarını kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.