AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu (2):-"Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir"-"Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları, teröre dayanarak siyaset yaptıkları için TBM

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Ne kaderimizde beraberler ne kederimizde beraberler" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye partisi olacağını söyleyerek seçime giden partinin, Ankara'daki terör saldırısına karşı utanç verici tutumunun görüldüğünü" söyledi.

Türkiye'nin yasa boğulduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Çok hazindir ki TBMM çatısı altındaki 3 partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır içeren bildiriyi HDP imzalamadı" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, HDP'nin, ipe un serdiğini, bahaneler uydurduğunu belirterek, "Ben de sizinle birlikte bu terörün karşısındayım. Bu cinayeti lanetliyorum" diyemediğini kaydetti. Söz konusu partinin "acılar, cinayetler karşısında bile meşru siyaset çizgisine gelemediğini, sırtlarını terör örgütüne dayadıklarının altını çizen Davutoğlu, teröre dayanarak siyaset yaptıkları için bu ortak bildiriye imza atamadığını" kaydetti.

-"Milletimize açıklama yapmak zorundalar"

"Terörü kınayamamaları bir yana HDP'nin bir milletvekili, PKK'nın Ankara'da 28 insanımızın hayatına mal olan saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ettiği terörist için taziyeye gitti" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların, bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir bağları yok. Ne kaderimizde beraberler ne kederimizde beraberler. Bu ülkenin geçmişine de geleceğine de yabancılaşmış bunlar. Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle aymazlık, ikiyüzlülük olmaz. O partinin yetkilileri, bu konuda adım atacak mı? Ama görünen o ki aralarında bir iş bölümü yapmışlar. Birileri sözüm ona kınayacak, arada saz çalacak, şirin görünecek, birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu alenen gösterecek, Kürtlerin ve Türklerin kanı üzerinden siyaset yapacak.

Biz AK Parti olarak başından beri bu ikiyüzlülüğe, sahtekarlığa karşı çıktık. Bu yüzden bunları eleştirdik, deşifre ettik ve karşı durduk. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes, bütün vatandaşlarımız bir kez daha muhasebesini yapmıştır. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu ülkeye gönülden bağlı hiçbir vatandaşımız, vicdan sahibi hiç kimse, hiçbir insan evladı, helal süt emmiş hiçbir insan teröre, cinayete sempatiyle bakamaz. 28 canımızın cenaze törenleri yapılırken, o teröriste taziyede bulunamaz. Çünkü bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Bunların ne yapmaya çalıştığını açıkça görüyoruz. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. İsteyerek, bilerek provokasyon yapıyorlar. Tek bir dertleri ve amaçları var; açıkça bu ülkede çatışma çıkarmanın gayreti içindeler. Etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içindeler. Türkiye, bu oyuna gelmeyecek ama hukuk içinde de bunların hesabını da birer birer hepsinden soracaktır."

-"Bir saniye bile çalışmalarına ara vermeyecek"

Başbakan Davutoğlu, terör olayı gerçekleştiğinde, TBMM Genel Kurulu'nun çalıştığına işaret ederek, bu çalışmayı kesintisiz sürdüren bütün arkadaşlarına teşekkürü borç bildiğini söyledi.

Davutoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın olaydan sonra kendisini aradığını, Meclis'in ara vermesinin uygun olup olmayacağını istişare ettiklerini anlattı. Davutoğlu, Bostancı'ya, "Teröristlerin oyununa gelmeyeceğiz. Meclis'in yakınında dahi olsa, bu saldırı sonrasında TBMM değil bir gün, bir saat, bir dakika, bir saniye dahi çalışmalarına ara vermeyecek" dediğini aktardı.

Bu Meclisin, düşman Polatlı önlerine geldiğinde, top sesleri duyulurken de çalışmalarına devam ettiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Bu Meclis, düşman, terör saldırısı söz konusu olduğunda milletin nihai olarak müracaat mercidir. Ne olursa olsun, biz iktidardayken, biz bu Mecliste çoğunluğa sahipken, hiçbir güç, Meclisin bir dakika dahi çalışmasına ara vermesine sebep olamayacaktır. Bu kararımızı destekleyen partilere de teşekkürü borç biliyorum. Ne olursa olsun sizler çalışmalarınızı yürüteceksiniz. Bizler Meclisi her halukarda açık tutacak, her şartta milletin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-"Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalanması"

Davutoğlu, hükümet olarak görevlerinin bilincinde, sorumluluklarının farkında olduklarını dile getirdi.

Sınırlarındaki her gelişmeyi dikkatle takip ettiklerini bildiren Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalanması hakkında tutumlarının açık, net olduğunu vurguladı.

Suriye'nin kuzeyinde çok açık bir oyun oynandığını belirten Davutoğlu, "Rusya, rejim, DAEŞ, YPG'nin el ele tutuşup, Türkiye'nin güney sınırında bir terör kuşağı, terör yapılanması kurmak istediğini" söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'yi bir terör yapılanmasıyla sınır komşusu haline getirmeye yönelik tüm bu oyunların farkında olduklarını, buna izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, ulusal güvenliğini korumak için bir an olsun tereddüde düşmeyiz, bir an olsun kararsızlık göstermeyiz. Bu ülkenin ulusal güvenliği, tüm çıkarların, dengelerin, ortaklıkların üzerindedir. Bu konuda kimseden izin almaz, kimseye herhangi bir şekilde operasyon ve harekat gerekiyorsa hesap vermeyiz. Gerek şehirlerimizde yürüttüğümüz operasyonlar, gerekse Suriye'de ortaya koyduğumuz son derece açık ve nettir. Bu kararlılık sürecektir. Biz bunlar gibi mezhepçi, etnikçi siyaset gütmedik, gütmüyoruz, gütmeyeceğiz. Bin yıllık devlet geleneğimizde, binlerce yıllık millet geleneğimizde böyle adetlere, böyle sapmalara yer yoktur. Bu coğrafyada Kürtlerin de, Ezidilerin de Arapların da, Türkmenlerin de en büyük dostu Türkiye'dir. Biz kardeşliğimize gölge düşürecek hareket içinde olmayız. İnanıyorum ki bu süreç içinde yaşananlar, bizi birbirimize daha sıkı bağlayacak. Onlar önümüzde engeller çıkaracak biz o engelleri azimle aşacağız. Onlar bizi ayrıştırmaya çalışacak, biz muhabbetle kucaklaşacağız."

-"5 yıldır her gün bu sınavı veriyoruz"

Davutoğlu, teröre karşı ikiyüzlü tavır alanların, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları acılara da duyarsız kaldığını dile getirdi. Başbakan Davutoğlu, evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalarak, umutla Avrupa'ya göç eden Suriyelilere bu ülkede yapılan baskı, tutumların yürek acıtıcı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, sözlerini, "Bu yönetimler, bu kardeşlerimizin maruz kaldığı, taciz ve nefret suçlarının da sorumlularıdır" şeklinde sürdürdü.

Avrupa'nın ortasında mültecilere yönelik taciz haberlerinin geldiğini anımsatan Davutoğlu, Suriyelilerin, naylondan çatırlarda kaldığına, son derece sağlıksız ortamlarda açlık, hastalıkla mücadele ettiklerine dair görüntülerin olduğunu anlattı.

Davutoğlu, Avrupa'nın sınavda olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz 5 yıldır, her gün bu sınavı veriyoruz. Rabbimizin huzuruna, tarihin huzuruna ak alınla çıkıyoruz. Onlar ise bu sınavlarını daha ilk aşamasında kaybediyorlar. Biz belki onlar kadar zengin değiliz, onlar kadar imkanlara sahip değiliz ama bizim yüreğimiz, gönlümüz zengin, irfanımız, hikmetimiz, misafirperverliğimiz zengin. Allah bizi bu zenginliklerden mahrum eylemesin. Fakirliği, yoksulluğu politikalarla aşabilirsiniz ama gönül yoksulluğunu aşmak mümkün değildir. Biz gönlümüzün zenginliğini bütün insanlara sunmaya devam edeceğiz. Şu anda dahi Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul'da Somali formunda, Somali'ye yaptığımız hizmetleri gelenlere anlatıyor."

Bir destan yazdıklarını belirten Davutoğlu, 13 yıl içinde Somali'den Filistin'e, Bosna'dan Mynmar'a, Suriye'den Irak'ın her köşesine kadar yazdıkları insanlık destanını ileride okuyanların, şükran duyacağını anlattı. Davutoğlu, sadece bu destanın öne çıkan isimlerini değil, bu destanın her bir ferdini tarihin yazacağını, şükranla anacağını ifade etti.

-"Avrupa'nın düştüğü durum içler acısı"

Davutoğlu, "insanlığın son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini, bu kalenin son burcu olan AK Parti'yi ayakta tutan kadrolara şükranlarını sunduğunu" söyledi.

Avrupa'nın, 21. yüzyılda düştüğü durumun içler acısı olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Avrupa tarihine kara sayfa olarak geçecek bu günler, bizim için ak tarih sayfalarının günleri olacak. Avrupa'da bunlar yaşanırken, bazı şehirlerinde kendi nüfusundan fazla sığınmacı ağırlayan Türkiye, dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Olumsuz toplumsal olaylar yaşanmadan, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli kardeşimizi misafir eden Kilis şehrimizin bugün Nobel'e adaylığı konuşuluyor. Kilis'e bir selam gönderelim. Sadece Kilis'e değil bütün sınıra mücavir şehirlerimize, oranın muhterem halkına teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.