AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "Bütün samimi çağrılarımıza ve iyi niyetli çabalarımıza rağmen, siyasi partilerimiz yeni anayasa konusunda uzlaşmaya varamazlarsa, biz AK Parti olarak yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlıyız"- "Tek başımız

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün samimi çağrılarına ve iyi niyetli çabalarına rağmen, siyasi partiler yeni anayasa konusunda uzlaşmaya varamazlarsa, AK Parti olarak yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlı olduklarını belirterek, "Tek başımıza kalsak da Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasanın her dört partinin iştirak ettiği yüksek düzeyli temsille yazılmasını tercih ettiklerini belirtti.

CHP'nin komisyona katılmaktan imtina etmesi halinde, diğer iki partiyle oluşturacakları komisyonla da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inandıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu çerçevede partilere çağrım, uzlaşma perspektifini koruyarak, Türkiye'ye yakışan demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasanın hazırlanması için bu tarihi sorumluluğa ortak olmalarıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, bu meselenin bir partinin meselesi olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bölgemizin içinden geçtiği şu zor dönemde, Türkiye'nin krizlerle ve meydan okumalarla etkin bir şekilde baş edebilmesi için gerekli adımları atmak durumundayız. Bu ülke için siyaset yaptığı iddiasını taşıyan her partinin samimiyetle bu çabanın içinde olması lazım. Buna aksi bir tutum içinde olanlar bunun hesabını bu millete veremezler. Bütün bu samimi çağrılarımıza ve iyi niyetli çabalarımıza rağmen, siyasi partilerimiz yeni anayasa konusunda uzlaşmaya varamazlarsa, biz AK Parti olarak millete verdiğimiz yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlıyız. Biz sonuna karar kararlılıkla çabalarımızı sürdüreceğiz ve inanıyorum ki Türkiye ve milletimiz için en hayırlı sonuca ulaşacağız. Tek başımıza kalsak da Allah'ın izni ve yardımıyla ve milletimizin desteğiyle Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız. AK Parti, bütün kadrolarıyla ve en güçlü iradesiyle bu uğurda çalışacaktır."

Hükümet olarak bir yandan içeride ve dışarıda teröre karşı mücadele ettiklerini, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terörün gündemimizi esir almasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Ülkenin ihtiyacı olan her adımı atıyor, bundan hiç bir vatandaşımızın olumsuz anlamda etkilenmemesi için büyük bir özen gösteriyoruz. Seçim öncesi vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek üzere icraatlarımızı bir bir hayata geçiriyor, reform üstüne reform yapıyoruz. her grup toplantımız sizler üzerinden milletimize hesap verme toplantılarımızdır."

- "20 reformdan 10'unu, 44 vaatten 33'ünü tamamladık"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hazırladıkları eylem planında üç ay içinde gerçekleşmesini öngördükleri 20 reformdan 10'unu, 44 vaatten de 33'ünü iki ayda tamamladıklarını bildirdi.

Meclis'e sevk ettikleriyle iki ayda, üç aylık reformların yüzde 50'sini, vaatlerin ise yüzde 75'ini hayata geçirdiklerini kaydeden Davutoğlu, "Bunlar da sizin Meclis'e gece gündüz çalışmalarınızın büyük bir katkısı var, hepinize teşekkür ediyorum. Allah bütün bu emeklerinizin karşılığını en güzel şekilde versin" dedi.

Ahmet Davutoğlu, gelecek bir ay içinde de geriye kalan bütün vaat ve reformları hayata geçireceklerini belirtti.

Bu çerçevede gelecek günlerde reformlara devam edeceklerine işaret eden Davutoğlu, Siyasi Etik Kanunu'nu, siyasetin finansmanında şeffaflığın artırılması, cemevlerine hukuki statü tanınması, Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılması, darbe dönemlerinden kalan anti demokratik hükümlerin mevzuattan kaldırılması ve asli işlerde çalışan taşeronların istihdamı gibi konulardaki reformları Meclis'e sevk etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, bir yandan 1 Kasım'dan önce millete verdikleri sözleri yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da gelişen ihtiyaçlara göre yeni eylem planları hazırladıklarını ve büyük bir kararlılıkla bunları hayata geçirdiklerini söyledi.

- "Eylem planının uygulanmasını takip ediyoruz"

Bu çerçevede terörle etkin mücadele etmek ve vatandaşların terörden kaynaklı mağduriyetlerini gidermek üzere, 5 Şubat'ta 10 maddelik birlik, huzur ve demokrasi eylem planını kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Davutoğlu, bu eylem planının uygulanmasını gün be gün takip ettiklerini kaydetti.

Dün de bölgede yaşanan sorunların olumsuz etkilediği turizm sektörüne destek olmak amacıyla 9 maddelik turizm acil eylem planını açıkladığını anımsatan Davutoğlu, "Bir süredir yurt dışında Türk turizmini baltalamaya yönelik kara propaganda yürütülüyor. Maalesef yurt içinde de bu kara propagandaya alet olan ve malzeme üretenler var. Buradan açıkça ifade ediyorum: Bütün bu iddiaların gerçeklikle en ufak bir ilgisi yoktur. Dileyen herkes gönül rahatlığıyla gelip ülkemizi gezebilir, burada tatilini yapabilir. Biz ülkemizi ziyaret eden bütün turistleri misafirimiz kabul ediyoruz. Her misafirimize geleneksel Türk misafirperverliğini göstermekten de kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Hükümet olarak, turizm sektörünün yaşanan olumsuzluklardan zarar görmemesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

- Turizm sektörüne hibe desteği

Turizm eylem planı doğrultusunda turizm sektörüne doğrudan 255 milyon TL hibe desteği sağlamaya karar verdiklerini vurgulayan Davutoğlu, sektörün 288 milyon TL'lik ödemelerini ertelediklerini, bunun ödemesini de 3 yıla yayarak ödeme kolaylığı getirdiklerini bildirdi. Ahmet Davutoğlu, eylem planını özetle anlattı.

Başbakan Davutoğlu, hızlıca hayata geçirilecek bu paketin, turizm sektörünün başarılı bir sezon geçirmesine önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, Hükümet olarak, Türkiye'nin ihtiyacı olan bütün reformları, adımları adım adım gerçeğe dönüştürmeye bundan sonra da devam edeceklerine işaret etti.

Hayırlı bir gün olan cuma günü 2016 bütçesinin TBMM Genel Kurulu görüşmelerine başlanacağını anımsatan Davutoğlu, yoğun bir emek sarf ederek bütçeyi Genel Kurul'a intikal ettiren Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu, ekonomide istikrarın korunması ve kalkınmanın artan bir ivmeyle devamı için büyük bir dikkat ve titizlik gösterdiklerini belirtti.

Üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı gibi dev yatırımların planlandığı şekilde hızla tamamlandığını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'nin büyümede hız keseceğine inanmak isteyenleri yine hayal kırıklığı bekliyor. Türkiye bu zor günleri aşacak ve insanlarımız el ele, gönül gönüle geleceğe yürüyecek. Buna canı gönülden inanıyoruz, bu yolda da azim ve kararlılıkla gayretlerimizi sürdürüyoruz. Allah bu milletin yolunu da bahtını da açık etsin. Allah bizi bu milletin karşısına hep böyle ak alınlarla, ak yazmalarla çıkarmayı nasip eylesin" dedi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.