AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı
Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Terör, sadece Türkiye'nin meselesi değil bütün dünyanın, bütün insanlığın başının belasıdır. Türkiye'nin terörle ortak mücadele çağrısına bütün ülkelerin daha güçlü ses vermesini, cevap vermesini bekliyoruz. 2017 y

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Terör, sadece Türkiye'nin meselesi değil bütün dünyanın, bütün insanlığın başının belasıdır. Türkiye'nin terörle ortak mücadele çağrısına bütün ülkelerin daha güçlü ses vermesini, cevap vermesini bekliyoruz. 2017 yılı bütün ülkelerin terörle topyekün mücadele konusundaki bilincinin de zirveye çıkacağı bir yıl olmasını diliyoruz." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, milletin sağduyusuyla bin yıllık müktesebatın en büyük sermaye olduğunu belirterek, sinsice hamlelere, teröre dimdik ve birlikte karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Kararlı ve sağduyulu tutumu nedeniyle vatandaşlara şükranlarını sunan Yıldırım, "Milli seferberlik bilinciyle el ele omuz omuza verecek, bu alçakların hedefine ulaşmasına katiyen müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Terör saldırısı nedeniyle arayarak, mesaj göndererek acıları paylaşan bütün ülkelere ve ülke yöneticilerine de teşekkür eden Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör, sadece Türkiye'nin meselesi değil bütün dünyanın, bütün insanlığın başının belasıdır. Türkiye'nin terörle ortak mücadele çağrısına bütün ülkelerin daha güçlü ses vermesini, cevap vermesini bekliyoruz. 2017 yılı bütün ülkelerin terörle topyekün mücadele konusundaki bilincinin de zirveye çıkacağı bir yıl olmasını diliyoruz."

Yıldırım, 2016'da dünyada ve Türkiye'de zor günler geçirdiğini söyledi. Dünya genelindeki terör olaylarının, küresel ekonomik krizin yanı sıra Türkiye'de özellikle yılın ikinci yarısından başlayarak hiçbir insanın aklına, hayaline gelmeyen birçok olayın kısa sürede yaşandığına işaret eden Yıldırım, bunlardan en önemlisinin 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi olduğunu vurguladı.

Gruba katılanların, "Millet bu oyunu bozar" sloganları atması üzerine Yıldırım, oyunu vatanını, milletini ve bayrağını seven 79 milyon vatandaşın bozduğunu belirterek, milletle gurur duyduklarını ifade etti.

- "Başımıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi"

2016'nın son 6 ayını değerlendiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Tek cümleyle özetlemek gerekirse şu 6 ay içinde başımıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi. 15 Temmuz darbe girişimi, hiçbirimizin öngördüğü bir şey değil. Alçak, sinsi terör örgütü maalesef 17-25 Aralık'ta emeline ulaşamayınca son çareyi hainlik yapmakta gördü. Milletin silahıyla, milletin tankıyla, tüfeğiyle, uçağıyla yine milletin üzerine ateş ederek halkın iradesiyle iş başına gelen Hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı ortadan kaldırmak istedi. Ama hesap tutmadı. Niye tutmadı? Çünkü iş başında milletten gücünü alan AK Parti iktidarı vardı. AK Parti iktidarı ilk günden bugüne kadar bir yandan millete hizmet ederken diğer yandan da vesayet odaklarına karşı amansız mücadelesini vererek bugünlere geldi."

Yıldırım, 2003'ten 15 Temmuz'a kadar 3 defa değişik formatlarda darbe girişimine maruz kaldıklarını, her seferinde de millete, demokrasiye, hukuk devletine güvendiklerini ve bütün darbecileri hayal kırıklığına uğrattıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi, parti kapatma, yargı darbesi, 17-25 Aralık olayları ve en son 15 Temmuz darbe girişimi ile bir süreç yaşadıklarını anımsatan Yıldırım, bütün bunlar yaşanırken bir yandan da ülkenin ve milletin ihtiyacı olan hizmetlerden asla vazgeçmediklerini aktardı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda bütün alanlarda ülkenin ve insanın yüzünü güldürecek hizmetleri yaptıklarını aktaran Yıldırım, "Hem vesayetle mücadele ettik hem de millete verdiğimiz sözleri yerine getirdik. 2016'da bile dünya ekonomik krizle bunalım içerisinde bulunduğu halde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini birer birer hayata geçirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi projelerini örnek gösteren Yıldırım, şunları söyledi:

"Bütün bu hizmetlerin mutluluğunu maalesef yaşamamızı da engellemeye çalıştılar. Yaptıkları terör faaliyetleri ile bu büyük eserleri gölgelemeye çalıştılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Hizmetlerimiz devam edecek. Terörle kararlı mücadelemiz de devam edecek. Bütün bu terörün tırmandırılmasının arkasındaki sebep Türkiye'nin terörle mücadelede gösterdiği kararlılığa karşı terör yuvalarını harekete geçiren, onların arkasındaki güçlerin duyduğu rahatsızlıktır. Hangi rahatsızlığı duyarlarsa duysunlar, Türkiye bölgede, hem insanının yüzünü güldürecek muasır medeniyetlerine ulaşacak hizmetleri birer birer yerine getirecek, hem de milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini yok etmeye çalışan bu şer odaklarıyla amansız mücadelesini sürdürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.