Ak Parti Uşak Milletvekili Tunç:

Ak Parti Uşak Milletvekili Tunç:
"Güçlü ve lider ülke olmanın gereklerinden birisi de global ilişkileri artırmaktan geçiyor. Unutmayalım gitmediğimiz yer bizim değildir"

TBMM (AA) - Türkiye-Ruanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, "Güçlü ve lider ülke olmanın gereklerinden birisi de global ilişkileri artırmaktan geçiyor. Unutmayalım gitmediğimiz yer bizim değildir." dedi.

Tunç, Türkiye-Ruanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkiyi artırmak amacıyla 27 Kasım-1 Aralık 2017 tarihleri arasında Ruanda Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunduklarını ve Ekonomik Kültürel İşbirliği toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Türkiye ile Ruanda arasındaki diplomatik ilişkilerin her geçen gün ivme kazandığını belirten Tunç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından TBMM'de Dostluk Grubu'nu ziyaret eden Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza'nın, Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ettiğini aktardı.

Tunç, bu ülkede bulunan FETÖ okullarının kapatılması için de gerekli girişimlere başladıklarını söyledi.

Ruandalı yetkililerin, iki ülke arasındaki 382 milyon dolarlık ticaret hacminin daha üst seviyelere çıkarılmasını arzuladıklarını ve Türk işadamlarından, Ruanda'da tekstil, deri, mobilya ve gıda alanlarında yatırım yapmalarını beklediklerini aktaran Tunç, Afrika'nın güvenli ülkelerinden biri olan Ruanda'yı bölgesinin parlayan bir yıldızı olarak gördüklerini dile getirdi.

Ruanda Soykırım Müzesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin ayrılan yerin, kendilerinin tepkileri üzerine daha sonra kaldırıldığını da kaydeden Tunç, öte yandan ülkedeki bir FETÖ okulunun kapatılmasını da memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Ruanda'nın, Türkiye'nin dostu bir ülke olduğuna işaret eden Tunç, "Güçlü ve lider ülke olmanın gereklerinden birisi de global ilişkileri artırmaktan geçiyor. Ruanda Dostluk Grubu olarak biz bu bilinç ile sorumluluğumuzun farkındayız. Unutmayalım gitmediğimiz yer bizim değildir." diye konuştu.

Tunç, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu da dile getirerek, "Oradaki insanlara dilimizle, gönlümüzle yanlarında olduğumuzu söylüyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.