AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı
Yoğun talep sonrası AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

AK Parti’de yoğun talep sonrası aday adaylığı başvuruları 22 Mart'a kadar uzatıldı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için sürecin başlamasının ardından siyasi partiler de çalışmaları hızlandırdı.

Bu kapsamda AK Parti’de aday adaylığı başvuruları 13 Mart’ta başladı. Son başvuru 16 Mart’tan 22 Mart Çarşamba 17.00’a uzatıldı.

Temayül yoklamaları da 25 Mart 10.00 ve 16.00 saatlerinde yapılacak.

Adaylık Başvuruları, basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılarak, adaylık ön başvurusu yapılabilecek. Milletvekili adaylık başvurusu AK Parti Genel Merkezi'ne veya İl Başkanlıklarına, alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl asrın felaketi nedeniyle adaylık başvuru ücretinin AFAD'a yapılmasını istedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAVUZ'DAN AÇIKLAMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “MYK kararına göre aday müracaatları gelecek hafta Çarşamba günü saat 17:00’a kadar uzatılmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Merkezinde aday adaylığı başvuru süresi hakkında açıklamalarda bulundu. 81 ilde aday müracaatlarının devam ettiğini ifade eden Yavuz, “Yoğun bir aday müracaatı başvurusu söz konusu. Bugün, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı almak suretiyle aday müracaatlarının biraz daha uzatılmasına karar verildi. MYK kararına göre aday müracaatları gelecek hafta çarşamba günü saat 17:00’a kadar uzatılmıştır. İllerimizde ve burada zorluk yaşanmasın, adaylık müracaatlarında bulunanlarda daha rahat bir şekilde müracaatta bulunsun diye bu kararı aldık. Bu karara bağlı olarak da temayül yoklamasının tarihi de değişti. Bu hafta sonu yapacak olduğumuz teşkilat temayül yoklamamızı 25 Mart cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapacağız” şeklinde konuştu.

3 BİNİ AŞTI

Şu ana kadar 3 bini aşkın bir başvuru gerçekleştiğini belirten Yavuz, “Bunun çok daha fazla bir şekilde artarak devam edeceğini görüyoruz. Zaten o rağbeti, o yoğun başvuruyu gördüğümüz için de bu tarihleri esnettik. Biraz daha ileri bir tarihe atmış olduk. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.