AK Parti'de "nöbetçi vekil" uygulaması

AK Parti'de "nöbetçi vekil" uygulaması
KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti'nin vaatleri arasında yer alan vize muafiyeti konusunda çalışmaların devam ettiğini ve...

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti'nin vaatleri arasında yer alan vize muafiyeti konusunda çalışmaların devam ettiğini ve gerekli düzenlemeler tamamlandıktan sonra Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerine vize uygulamasının kalkacağını söyledi.

Nergis, "nöbetçi vekil" uygulaması kapsamında geldiği partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonrası terör olaylarının tırmandırıldığını, hükumetin terörle mücadelede kararlı tutumu üzerine bölgenin teröristlerden temizlenmeye başlandığını belirtti.

Bölgeye sürekli heyetler halinde gittiklerini ve orada incelemeler de bulunduklarını kaydeden Nergis, teröristten temizlenen kentlerde hayatın normalleşmeye başladığını ifade etti.

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesinde Müslüman ülkeler arasında bugüne kadar olmayan bir birlikteliğin ortaya konulduğuna dikkati çeken Nergis, bu birlikteliğin gelecek için umut verdiğini ve olumlu yansımalarının görüleceğini sözlerine ekledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, AK Parti'nin seçim öncesi verdiği vaatlerin tamamının gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra hayata geçirildiğini söyledi.

Parti grubu olarak şimdi de yoğun bir şekilde yeni anayasa yapımı ile ilgili mecliste çalışmalar yaptıklarını belirten Tamer, "Vatandaşlarımızın taleplerine cevap verebilecek, sivil yeni bir anayasa yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde de böyle bir çalışmamız oldu. Ama muhalefet partileri buna yanaşmadı. Muhalefet bu konuda samimiyetsiz bir tutum sergiliyor. Bu dönemde de yeni anayasa için komisyon oluşturuldu.CHP bu masadan kalktı. Biz tüm partilerle, toplumun bütün kesimlerinin mutakıp kalabileceği bir anayasa yapmak istiyoruz. Parti olarak söz konusu hiç bir şartımız yok." diye konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Tamer, mecliste 562 dokunulmazlık dosyasının olduğunu, bu dosyaların mecliste tek tek görüşülmesinin 8 aylık bir zamanı kapsayacağını kaydetti.

Tamer ayrıca, "Partimizin teklifi ise bu dosyaların tek seferde görüşülmesidir. Türkiye 8 ay gibi bir zamanı kaldıramaz. Hepsi bir arada görüşülsün aradan çıksın. Bazı parti milletvekillerinin terörle arasına mesafe koymadığını ortada. Halkın oylarıyla gelip mecliste terör propagandası yapıyorlar. Halkında dokunulmazlıklar konusunda bir beklentisi var. Bu beklentiye de parlamento olarak karşılık vermek durumundayız." dedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.