Murat Güzel

Murat Güzel

Ak Parti’deki siyasi ateşin bize fısıldadıkları

Ak Parti’deki siyasi ateşin bize fısıldadıkları

 

Konya, hafta sonu Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı ya, siyasi kulisler de bir anda hareketlendi.

Siyasi kulislerin en gözde konusu elbette AK Parti İl Kongresi ve İl Başkanı Ahmet Sorgun’un tekrar başkanlığa aday olup olmayacağı…

Ahmet abinin milletvekili adaylığını düşündüğü için parti genel merkezinde alınan ilgili karar gereği tekrar il başkanlığına aday olmayacağı bu kulislerde en çok konuşulan husus.

Bu kulislerle birlikte il teşkilatında özellikle baro seçimleri dolayısıyla ayyuka çıkan ayrışmalar da dile getiriliyor.

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın sık sık bir araya geldiğini fısıldayan minik kuşlar bu ekibin il kongresine sıkı bir hazırlık içinde olduklarını dile getiriyorlar.

Bu ekibe Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ile Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci'nin destek verdiği konuşuluyor.

Zaten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin yerel seçimlerde kendisiyle ilgili hazırlanan çalışma notunun sosyal medyaya sızması dolayısıyla Sorgun’la mesafelendiği, yukarıda zikrettiğimiz ekibe destek verebileceği de akılların bir köşesinde.

Bunlar neyse de Ahmet abinin Gençlik Kolları ile Kadın Kolları başkanlarıyla da arasının açık olduğu söyleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri esnasında her iki kademenin de önceden rastlamadığımız ölçüde dikkate değer çalışmalara imza atarak göze battıklarını söyleyenler bunun sebebini ana kademeyle yaşanan ayrışmaya bağlıyorlar.

Kulislerin neticesinde muhasebemizi yapalım:

Bir tarafta Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başta Hüseyin Üzülmez ve İlhan Yerlikaya olmak üzere bazı vekiller bir safta…

Yeri gelmişken henüz Tahir Akyürek’in bu saflaşmada yeri belli yazdığımız gibi; buna karşın Akyürek henüz siyaset meydanına bütün gücüyle inmedi. Bu da önemli bir ayrıntı…

Karşı tarafta ise iki merkez ilçe teşkilatı, iki merkez ilçe belediye başkanı, başta Özkul ve Akış olmak üzere bazı vekiller ile Gençlik kolları ve Kadın Kolları…

Tabii bu ayrışmada tarafsız kalmayı seçenlerin, her iki tarafla da ilişkilerini sıcak tutanların olduğunu söylemek gerekiyor.

Bunlar arasında kararsızlar olduğu kadar hangi tarafın daha güçlü olduğunun henüz belirgin olmaması sebebiyle henüz safını belli etmeyen ya da bu ayrışmayı baştan yanlış bulduğu için yangına körükle gitmeyi zül addedenler de var.

Yine de AK Parti İl ve ilçe kongrelerinin sözünü ettiğimiz iki tarafın düellosu şeklinde geçmesini bekleyenler çoğunlukta.

Ancak bana kalırsa, bir çatışma yaşansa bile, bu çatışma ve irade kavgası asla kamuoyu önünde olmaz.

Yani en fazla hafif bir meltem halinde yüzümüze yansır bu sert poyrazın esintisi…

Elbette daha vakit çok ve biz bekleyip göreceğiz olup biteni.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR