AK Parti'den "2 aylık vaatler" kılavuzu

AK Parti'den "2 aylık vaatler" kılavuzu
AK Parti tarafından 64. Hükümet'in oluşmasından sonraki 2 ayda gerçekleşen vaatler ve reformlar, "Söz Verdik Yapıyoruz" başlıklı "Başvuru ve Bilgilendirme Kılavuzu 2" ile halka anlatılıyor- Kılavuzda gençler, çalışan anneler, çiftçiler, esnaf, reel sektör

ANKARA (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - AK Parti, 64. Hükümet'in kurulmasının ardından Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimi öncesi açıkladığı vaatlerden ilk 2 ayda hayata geçirilen projeleri, "Söz Verdik Yapıyoruz" başlıklı "Başvuru ve Bilgilendirme Kılavuzu 2" ile kamuoyuyla paylaşıyor.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca daha önce bir aylık vaat ve reformlar için hazırlanan kılavuzun, iki aylık çalışmaları kapsayan ikinci kılavuzu hazırlandı. Halka tanıtılan kılavuzda, gençler, çalışan anneler, çiftçiler, esnaf, reel sektör, öğretmenler, muhtarlar, gurbetçiler, vatandaşlar, asker ve polisler için iki ayda hayata geçirilen projeler yer alıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim öncesi vaatlerin vatandaşa sunumu konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarını şimdi ise hayata geçirilen vaatleri tek tek "Başvuru ve Bilgilendirme" kılavuzlarında topladıklarını anlattı. Özdağ, çalışmayı Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın katkılarıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Şu ana kadar 2 kılavuz hazırladıklarını aktaran Özdağ, "Ülke genelinde bir yandan özgürlüklerin alanını genişlettik, vesayetçilerle uğraştık, bir yandan da kalkınma hamlelerini yaptık. 1 Temmuz'da parlamento kapanırken, vaatlerimizin yüzde yüzünü yapmış olmanın bahtiyarlığı içerisinde milletimizin huzuruna alnımız ak, başımız dik olarak çıkmış olacağız." dedi.

Özdağ, vatandaşa ne söz verdilerse hepsini yerine getirmenin mücadelesi içinde olduklarının altını çizerek, "Söz verdik yapıyoruz ve bunları da kitapçıkta toplayıp, kamuoyuyla paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

İlk kılavuzdan 52 binini muhtarlara, 100 binini teşkilatlara gönderdiklerini söyleyen Selçuk Özdağ, iki aylık projelerin yer aldığı ikinci kılavuzu da muhtarlara, teşkilatlara ve tüm sivil toplum kuruluşlara göndereceklerini aktardı.

Kılavuzda gençler, çalışan anneler, çiftçiler, esnaf, reel sektör, öğretmenler, muhtarlar, gurbetçiler, vatandaşlar, asker ve polisler için hayata geçirilen projelerin ve bu projelerden nasıl faydalanılacağının açık ve net bir şekilde anlatıldığını dile getiren Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz istiyoruz ki, vatandaşımız yapılanlardan haberdar olsun ve nasıl yapılacağını öğrenip, faydalansın. Mesela gençlere çeşitli imkanlar sunuyoruz, karşılıksız hibe desteği veriyoruz, bunlardan gençlerimizin bilgisi olsun ve nereye başvuracağını, bu desteği nasıl alacağını bilsin istiyoruz."

Üçüncü kılavuzun da hazırlandığını ve mayıs ayının ilk haftasında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Özdağ, dördüncü kılavuzda da tüm yapılanların özetini çıkaracaklarını bildirdi.

Vaat ve reformlarla ilgili yerel ve ulusal gazetelere, bilboardlara reklamlar verileceğini belirten Özdağ, bu çalışma ile AK Parti'nin vaatlerinin takipçisi olduğunu gösterdiğini söyledi.

- 2. Kılavuzda yer alan vaat ve reformlar

AK Parti tarafından hazırlanan "Söz Verdik Yapıyoruz" başlıklı "Başvuru ve Bilgilendirme Kılavuzu 2" kitapçığında 10 alanda yapılan projeler ve projelere başvuru şartları yer alıyor.

Kılavuzda, gençler için girişimcilere 75 bin lira kazanç istisnası sağlandığı, pasaport harçlarının kaldırıldığı, lise veya üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası giderlerini iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın karşılandığı, üniversite öğrencilerinin kısmi süreli çalışmasının önündeki engellerin kaldırıldığı yazıldı.

Genç çiftçilerin projelerine 30 bin lira hibe desteği verildiği, yem ve gübrede KDV'nin kaldırıldığı hatırlatılan kitapta, çalışan annelere ise doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesinin sağlandığı, doğuma bağlı izin ve hakların güçlendirildiği, ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam zamanlı ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanındığı anlatıldı.

Esnafa yönelik vaat ve reformlarda basit usule tabi mükelleflerin 8 bin liralık kazançlarından verginin, ilave altı puanlık sigorta primi işveren hissesi indiriminde 10 sigortalı çalıştırma şartının, emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesintisinin kaldırıldığı ve kredi garanti sisteminin yeniden düzenlenerek güçlendirildiği belirtildi.

Reel sektör alanında ise İstanbul Tahkim Merkezi'nin faaliyete geçtiği, sanayi işletmelerinin makine ve teçhizat kredilerindeki Banka Sigorta Muamele Vergisi'nin (BMSV) kaldırıldığı, ticaretin kolaylaştırılması anlaşmasının TBMM tarafından onaylandığı aktarıldı.

- Öğretmen, muhtar, asker ve polis unutulmadı

Kılavuzda, öğretmenler, muhtarlar, asker ve polislere sağlanan imkanlar da paylaşıldı. 30 bin öğretmen atamasının gerçekleştirildiği, muhtar aylıklarının bin 300 liraya çıkarıldığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin özlük haklarının iyileştirildiği, astsubayların emeklilikleriyle ilgili sorunların giderildiği, askeri öğrenci, er ve erbaş harçlıklarının yüzde 100 artırıldığı vurgulandı.

Gurbetçiler için de dövizle askerlik hizmetinin bin avroya indirildiği ifade edildi.

Ayrıca kılavuzda, elektronik Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartların dağıtılmaya başlandığı, reformların koordinasyonu ve izlenmesi kurulunun oluşturulduğu, Öncelikli Dönüşüm Programları (ÖDÖP) yönlendirme kurullarının kurulduğu anlatıldı.

AK Parti'den "2 aylık vaatler" kılavuzu

AK Parti'den "2 aylık vaatler" kılavuzu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.