AK Parti'den Özgür Özel'e ara seçim yanıtı! "İkide bir gündeme getirip duruyor"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “ara seçim” çağrısına yanıt verdi. Çelik, seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini belirterek Özel’in çağrısının herhangi bir karşılığı olmadığını söyledi.
İstanbul’daki terör saldırısına da değinen Çelik, olayın tüm yönleriyle bir provokasyon niteliği taşıdığını ifade etti.,

KALICI BİR BARIŞA DÖNÜŞMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI
İran’daki gelişmelere ilişkin konuşan Çelik, bölgede ilan edilen ateşkesi olumlu karşıladıklarını ancak bunun kalıcı bir barışa dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, İran’a yönelik saldırıların küresel barış açısından ciddi riskler oluşturduğunu dile getirerek geçici ateşkeslerin sorunları çözmeye yetmeyeceğini belirtti.
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına da tepki gösteren Çelik, Tel Aviv yönetiminin barıştan yana bir tutum sergilemediğini savundu.
TÜRKİYE’DE KURULACAK DİPLOMASİ MASALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Türkiye’de düzenlenecek NATO zirvesinin önemine de dikkat çeken Çelik, toplantının ittifakın geleceği açısından kritik bir dönemeç olacağını söyledi. NATO içinde görüş ayrılıklarının giderek belirginleştiğini ifade eden Çelik, Türkiye’de kurulacak diplomasi masalarının büyük önem taşıdığını kaydetti.
“Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çelik, Meclis komisyonunun yol haritasını belirlediğini ve sürecin temel hedefinin terör örgütünün silah bırakması ve kendini feshetmesi olduğunu söyledi.
Özgür Özel’in ara seçim çağrısına ilişkin konuşan Çelik, vatandaşın iktidara belirli bir süre için yetki verdiğini vurgulayarak seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade etti. Çelik, bu nedenle söz konusu çağrının siyasi açıdan bir karşılığı olmadığını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.