AK Partili kadınlardan "Diyarbakır Buluşması"

AK Partili kadınlardan "Diyarbakır Buluşması"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:- "Özellikle Sur içinde şu anda teröre karşı sürdürdüğümüz operasyonların sona ermesiyle birlikte en kısa zamanda tespit çalışmalarına başlayacağız. Hemen ardından, Sur'da 2012 yılında imzalanan o dönemin Büyükşehir Belediy

DİYARBAKIR (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Özellikle Sur içinde şu anda teröre karşı sürdürdüğümüz operasyonların sona ermesiyle birlikte en kısa zamanda tespit çalışmalarına başlayacağız. Hemen ardından Sur'da 2012 yılında imzalanan o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından onaylanmış olan Koruma İmar Planı çerçevesinde Sur'daki çalışmalarımızı başlatacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da bulunduğu heyet, bir otelde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, "Aynı Gök Kubbenin Altında Gönül Dilimiz Türkiye" programı kapsamında şehit anneleri, terör saldırıları sonucu mağdur olan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde oturan anneler ve Diyarbakır anneleri ile bir araya geldi.

Bakan Sarı, burada yaptığı konuşmada, bu anlamlı günde Diyarbakırlı kadınlarla, annelerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, çok kalabalık bir heyetle Diyarbakır'ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Diyarbakır'da gittikleri her yerde vatandaşlar ve annelerin kendilerini kucakladığını, onların gözlerinde de bu sürecin Allah'ın izniyle ne kadar olumlu bir biçimde sonuçlanacağını gördüklerini anlatan Sarı, "Nasıl Silopi'de, Cizre'de olduysa bugün de Sur'da operasyonlar sona erdi. Bölgenin tam güvenli hale gelmesi için sokağa çıkma yasağı belki bir müddet daha devam edecek. Ama artık kamu düzeninin sağlandığı, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşadığı bir Sur ile Diyarbakır ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bakanlık olarak uzun süreden beri sahada olduklarını, sadece Diyarbakır'ın Sur ilçesinde değil, Şırnak'ta, Silopi'de, Cizre'de saha çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Sarı, geçen hafta itibariyle ekiplerinin Cizre'de sahaya indiğini, en kısa zamanda Sur'da da saha çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Bakan Sarı, bakanlık olarak buradaki vatandaşların terörden kaynaklı bütün mağduriyetlerinin giderilmesi için Başbakanın önderliğinde ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını, gerek Ankara'da gerekse bölgede kurdukları irtibat bürolarında vatandaşlarla birebir temas halinde olduklarını anlattı.

"Onlara yapmış olduğumuz çalışmaları doğru ve ilk ağızdan anlatan bir ekip oluşturduk. Vatandaşlarımızın bu vesileyle yanlış bilgilendirilmesi veya kafalarının karıştırılması noktasında gereken önlemleri almış olacağız. Çünkü sahada çok fazla spekülasyon var. Yaptığımız ve yapacağımız işler hakkında çok yanlış bilgilendirmeler var" diyen Sarı, özellikle Sur için yapacakları çalışmalar noktasında vatandaşları ve basını çok yanlış yönlendiren bazı kesimlerin bulunduğunu bildirdi.

- "Sur'da toplu konut anlayışında bir yapılaşma olmayacak"

Sur'da yapacakları çalışmalara da değinen Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle Sur içinde şu anda teröre karşı sürdürdüğümüz operasyonların sona ermesiyle en kısa zamanda tespit çalışmalarına başlayacağız. Hemen ardından Sur'da 2012 yılında imzalanan o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından onaylanmış olan Koruma İmar Planı çerçevesinde Sur'daki çalışmalarımızı başlatacağız. Koruma İmar Planı çerçevesinde yapılacak bu çalışmaların niteliği çok resmi biçimde belirtilmiştir. Sur'un içinde sur seviyesini aşmayacak bir yapılaşma olacaktır ve kesinlikle toplu konut anlayışında bir yapılaşma olmayacaktır. Tam tersi buradaki tescilli binaların ve yöresel mimarinin daha da ortaya çıkacağı avlularıyla, çeşmeleriyle, revaklarıyla, cumbalarıyla sokak çeşmeleriyle bu yörenin dokusunun ve mimari özelliklerinin yansıtıldığı bir Sur çalışması yapacağız. Hanımefendinin tanıştırdığı bir çocuğumuzun evi avlulu bir evmiş. O evi inşallah tekrar en güzel şekilde yeniden kendilerine kavuşturacağız. Biz Sur'da ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın her türlü yardımına koşan, devletin şefkat elini her daim onlara uzatan bir ekip olarak sahadayız."

- "Yalan yanlış propagandalara karşı en önemli kalkanımız dua ve samimiyettir"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da sözün bittiği, kelimelerin tükendiği ve duaların arşa yükseldiği noktada olduklarını, yıllardır tüm vicdan sahiplerinin anlatılması gereken ne varsa ziyadesiyle anlattığını kaydetti.

Dertlerin paylaşılması ve sıkıntıların giderilmesi için konuşulacak, anlatılacak ve tartışılacak hiçbir şeyin kalmadığını ifade eden Çam, AK Parti Kadın Kolları olarak Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bugün buradaki kadın buluşmasında dünyaya mesaj vermek istediklerini, sözcüklerle değil, yürekleriyle konuşmaya geldiklerini belirtti.

Ninelerin hikmetli nasihatları ve duruşlarıyla kadınların her meselenin çözümünde önemli bir rol üstlendiklerini anlatan Çam, şöyle devam etti:

"Yalan yanlış propagandalara karşı en önemli kalkanımız dua ve samimiyettir. Bir yığın süslü laftan ziyade, bir samimi duruş ve sıcak bir dokunuş çok daha kıymetli ve gerçekçidir. Biz de kadın basın mensuplarımızın tüm kadınlarla buluşmasını ve onların penceresinden tüm dünyaya doğru mesajın ulaşmasını istedik. Yıllardır analar ağlamasın diye çırpınan hükümetimizin samimi gayretleri ve sabırlı duruşunu terör örgütünün aciziyet olarak okuduğu ve bölgenin gerçek düşmanı olduğu bir kez daha gözler önüne serilsin. Televizyonlarda sözde barış edebiyatı yapıp saz ve türkülerle imaj oluşturanlar buralarda vahşet ve katliamları desteklediler. Pek çok sokak ve mahalleyi yıktılar. Bölgenin huzuru için çalışan ve gece gündüz mücadele veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize iftiralar attılar. Akılları sıra yalanlarıyla uluslararası kamuoyuna yanıltarak açtıkları çukur ve yıkıntıları kamufle edeceklerini zannettiler. Büyüklerimizin dediği gibi yalancının mumu ancak yatsıya kadar yanar."

Çam, millet açısından her şeyin ayan beyan gözler önüne serildiğini, hizmet edilsin diye devletin kanallarıyla alınmış ve belediye araçlarıyla çukurlar açıldığını, tonlarca bombalar yerleştirilerek vatandaşların evlerinin işgal edildiğini vurguladı.

"Biz değil, bizzat yaşanan derin acıları, saldırıları ve işgalleri burada bulunan mağdur anlattı. Sur'da evleri işgal edilenler anlatacaklar. Durumun vehametini, şehit annelerimiz konuşacak, terörün vahşi kıskacına düşen acılı annelerimiz anlatacak. Bugün tüm gerçekler dile getirilecek. Hakikat konuşulacak ve vicdan sahipleri ise sessizce dinleyecekler" diyen Çam, acılarının büyük olduğunu anlattı.

Her gün huzurun temini için mücadele veren nice canların şehit haberlerinin geldiğine dikkati çeken Çam, "Bölgede kandırılmış veya zorla terör örgütüne sokturulmuş nice evlatları yitiriliyor. Rabbim bir an önce yurdumuzun her köşesini huzur ve güvenlik içerisinde muhafaza etsin. Türkiye'nin güçlü olması birilerini rahatsız etse de bu kutlu yürüyüşümüz güçlenerek devam edecektir" diye konuştu.

Programda, Sare Davutoğlu, Bakan Sarı ve Çam, fırından ekmek almaya gittiğinde terör örgütünce tuzaklanan mayına basan 15 yaşındaki Songül Kaya, 27 Ocak'ta Sur'daki operasyonda şehit düşen polis Zekeriya Bilgen'in eşi Meral Bilgen, 16 Eylül 2012'te Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit edilen polis memuru Şeymus Karakut'un annesi Tenzile Karakut ve 11 Mart 1998'te Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit düşen er Arafat Özer'in annesi Gülistan Özer ile bir süre sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.