AK Parti'nin anayasa çalışmalarını zamana yaydığı iddiası

AK Parti'nin anayasa çalışmalarını zamana yaydığı iddiası
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:- "(Yeni Anayasa hazırlıkları) Bunu zamana yaymak istemiyoruz. Taslağımızı hazırlayacağız, Meclis Başkanlığına sunacağız. Meclis yazın da çalışsın istiyoruz ve ardından da taslağımızın Genel Kurula inmesini istiyoruz

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yeni Anayasa hazırlık sürecini zamana yaymak istemediklerini belirterek, "1 Temmuz’da eğer meclis tatile giriyorsa, biz anayasa taslak metnini bu tarihten önce TBMM Başkanlığına sunmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni anayasa hazırlık süreci kapsamında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Konularına göre, farklı alanlardan akademisyenler ile sivil toplum kuruluşlarının görüşleri çerçevesinde oluşturulmaya çalışılan anayasa taslak metninin, mayıs ayında TBMM Başkanlığına sunulmasının planlandığını belirten Özdağ, şunları belirtti:

"1 Temmuz’da eğer meclis tatile giriyorsa, biz anayasa taslak metnini bu tarihten önce TBMM Başkanlığına sunmak mecburiyetindeyiz. Sunduktan sonra bu Anayasa Komisyonuna gelecek ve her bir madde ayrı ayrı görüşülecek. Yani sizin anayasanız ne gereğinden fazla uzun olsun ne gereğinden kısa olsun, bir orta yolu bulduk diyelim, 100-80 maddelik bir anayasa oluşturduk diyelim, bu anayasayı oluşturduktan sonra Anayasa Komisyonuna, sonra TBMM Genel Kuruluna gidecek. Nereden baksanız bir kaç ay sürer bu işler. Çünkü muhalefet cephesinde, HDP ayrı telden çalacak, MHP ayrı telden çalacak, CHP ise zaten kendi içerisinde homojen parti değil, içerisinde siyasal Kürtçüler var, HDP’ye yakın olanlar var, MHP’ye yakın olanlar var, başka görüşe, illegal örgütlere yakın olan insanlar var. Orası da ayrı bir telden çalacak. Bu sefer her madde için çok ciddi tartışmalar olacak."

-"Zamana yaymak istemiyoruz"

Yeni anayasa ile ilgili süreci uzatmak istemediklerini dile getiren Özdağ, "O nedenle bunu zamana yaymak istemiyoruz. Biz şunu istiyoruz, biz taslağımızı hazırlayacağız, Meclis Başkanlığına sunacağız. Meclis yazın da çalışsın istiyoruz ve ardından da bunun, taslağımızın Genel Kurula inmesini istiyoruz." diye konuştu.

AK Parti’nin sunacağı anayasa taslak metninin, Genel Kurulda gerekli oyu bulacağını ümit ettiğini ifade eden Özdağ, "Milletvekillerinin vicdanına sesleniyoruz, HDP, CHP ve MHP’den, onlar da bize destek verirse, referanduma gideriz. Madem ki demokrasilerde bütün rolleri halk dağıtıyor, kimin muhalefet olacağına, kimin iktidar olacağına halk karar veriyor, halk karar versin. Başkanlık sistemine halk karar versin, anayasa değişikliğine milletimiz karar versin." sözlerine yer verdi.

Özdağ, halkın kararını önemsediklerini vurgulayarak, "Milletimizin her ne kadar eğitim seviyesi ortalama ortaokul 4 gözükse de milletimizin feraset seviyesi bin yıllıktır. Biz Anadolu topraklarına geldiğimiz günden beri bunun üzerine katıyoruz. O bin yıllık kültür seviyesiyle çıkacağız ve millet anayasasını değiştirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.