AK Parti'nin "dokunulmazlık" teklifi

AK Parti'nin "dokunulmazlık" teklifi
CHP'li Kuşoğlu:- "İktidardan blok bir evet çıkmayacak, hiçbir partiden de çıkmayacak. AKP siyasi oyun oynuyor, samimi değil, teklifi muhalefetin sıkıştırılması için kullanmaya çalışıyor"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, AK Parti'nin "dokunulmazlık" teklifi konusunda, "İktidardan blok bir evet çıkmayacak, hiçbir partiden de çıkmayacak. AKP siyasi oyun oynuyor, samimi değil, teklifi muhalefetin sıkıştırılması için kullanmaya çalışıyor." dedi.

Kuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığında olduğunu iddia ettiği yolsuzluklarla ilgili soru önergesine cevap alamaması üzerine, bu kez Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) vasıtasıyla sorduğunu belirterek, eksik olmakla birlikte bazı cevaplar geldiğini ifade etti.

"Vekalet yoluyla kurban kesimini, bunun meblağını ve bu parayla ne yapıldığını sorduğunu" anlatan Kuşoğlu, "Yıllar itibarıyla rakamlar verilmiş, 2015'te 180 bin kurban kesilmiş ama bunun için ne kadar para toplandığını ve paranın nereye harcandığını yazmamışlar, 'unutmuşlar'. Bunlarla ilgili hesap vermeleri gerekiyor." diye konuştu.

Hac ve umre ile ilgili ne kadar para toplandığını da sorduğunu vurgulayan Bülent Kuşoğlu, "Bazı rakamlar vermişler ama yine toplanan para yok. Ancak biliyoruz ki 300 milyon avro para toplanıyor. Bu para nerelere harcanıyor? 85 kişinin çalışması gereken, Türkiye Diyanet Vakfında 500 küsur kişi çalışıyor. Hangi iktidar yeğenleri, çocukları var orada? Kimlerin eşlerine özel otomobil, şoför tahsis ediliyor?" diye sordu.

Bülent Kuşoğlu, Haiti'deki deprem için 5,8 milyon lira toplandığını belirterek, bu paranın da akıbetini sordu.

Toplanan paranın 2,5 yıl Haiti'ye gitmediğini, banka hesabında bekletildiğini, sonra Türkiye Diyanet Vakfına aktarıldığını öne süren Kuşoğlu, paranın "öğrenciler, kurslar, cami yapımı ve ramazan iftarları için harcandığını" iddia etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ayrı ayrı kurumlar olmasına rağmen, sanki ortak bütçeli kurumlarmış gibi yönetildiğini savunan Kuşoğlu, Avrupa'daki ateşelikler ve müşavirliklerde Hac ve kurban parası olarak toplanan yaklaşık 7 milyon avronun merkeze gönderilmediğini kaydederek, "Bazı terör örgütü olarak vasıflandırılan kuruluşlara gönderilen ve el konulan paralar var. Bu nasıl olabilir? Mehmet Görmez bey bunları nasıl görmez?" diye sordu.

"Yurt dışından gelen paranın terör örgütüne gönderildiği iddiasının" sorulması üzerine Bülent Kuşoğlu, "50 bin dolarlık meblağın gönderildiğini, buna el konulduğunu ve bu paranın akıbetinin daha sonra belli olmadığını biliyoruz. Bu konuda açıklama bekliyorum." ifadelerini kullandı.

- AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi

"AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifi"ni değerlendiren Kuşoğlu, şöyle konuştu:

"İktidar partisinin dokunulmazlıkları rahatlıkla kaldırabileceği yeterli oyu var, bunu tek başına yapabilir ama bu konuyu istismar ediyor, siyasi oyun oynuyor. İktidar gerçekten samimi ise terör örgütüne destek veren, yardımcı olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına destek oluruz. Ama AKP siyasi oyun oynuyor, samimi değil, saraydan gelen dokunulmazlıkların kaldırılması talebini, Başbakanlık ya da parti yetkilileri çok daha farklı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor, muhalefetin sıkıştırılması için kullanmaya çalışıyor. Bu konuda partiler grup kararı alamıyor. Biz iktidar partisi milletvekillerinin de oy vermeyeceğini, bu konuyu desteklemeyeceğini düşünüyoruz."

Bülent Kuşoğlu, "CHP'nin fire vereceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Bu gizli oylama, grup kararı alınamayacak ama oyun oynandığı çok net. Sayın Cumhurbaşkanının, hem anayasa ve başkanlık hem de dokunulmazlıklarla ilgili referandumu isteyeceğini düşünüyor musunuz? İktidar partisinin bu konuyu desteklemeyeceğini düşünüyorum. Biz onun için anayasaya aykırı olmasına rağmen, biz destekliyoruz, kendileri destekliyorsa, biz de destekleyeceğiz. İktidardan blok bir evet çıkmayacak, hiç bir partiden de çıkmayacaktır." yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.