Akaryakıt için korkutan iddia: Gerçekleşirse zam furyası yaşanacak

Akaryakıt için korkutan iddia: Gerçekleşirse zam furyası yaşanacak
 Muhabir
JP Morgan analistleri, Rusya'nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği takdirde, Brent petrolünün 100 doları aşabileceğini belirtti.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'dan Brent petrolü için korkutan bir tahminde bulundu.

JP Morgan analistleri, Rusya'nın üretimde kesinti kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelemediği takdirde Brent petrolünün 100 dolara yükselebileceğini belirtti.

GERÇEKLEŞİRSE FELAKET KAPIDA

27 Mart tarihli notlarında, JP Morgan analistleri, mevcut aşamada petrol fiyat tahminlerini değiştirmedi ancak Moskova'nın hamlelerinin etkisiyle Brent petrolünün mayıs ayında 90 dolarların ortalarında ve Eylül'de ise 100 dolara yakın seviyelere ulaşabileceğini öngördü.

ENDİŞELER DERİNLEŞİYOR

Petroldeki arz endişeleri, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarında beklenen artış ve talebin zayıf seyrettiği algısını güçlendirdiği için önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artması bekleniyor. Bu, piyasa beklentilerinin aksine bir durum ve stoklardaki bu artış talep endişelerini daha da derinleştiriyor.

KAR SATIŞLARI ARTTI

Ayrıca, petrol fiyatlarında mart ayında yaşanan yüksek seyir, kar amacıyla yapılan satışların artmasına neden oldu. Yatırımcılar, fiyatların yüksek olduğu dönemde kazanç elde etmek için satış yapma eğiliminde bulunuyorlar. Bu durum da fiyatları aşağı yönlü baskı altında tutuyor.

Diğer yandan, jeopolitik risklerin tedarik kesintilerine neden olabileceği düşüncesi, arz endişelerini artırarak fiyatların düşüşünü sınırlıyor. Bu tür riskler, piyasada belirsizliğe yol açarak fiyatların dalgalanmasına ve belirsizliğin artmasına neden olabilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.