Akçay Deresinde Sona Geliniyor

Akçay Deresinde Sona Geliniyor
Başkan Tutal Akçay Deresindeki Çalışmaları Yakından İnceledi...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Başkan Tutal Akçay Deresindeki Çalışmaları Yakından İnceledi.

Kışın iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde beklenen sağanak yağmur yağışları kanalları dolu dizgin besliyor.

Düne kadar kışın yağışlı günlerinde bölgenin sakinleri herhan su baskınına maruz kalmaktan tedirgindi. Geçen yıl Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal talimat vererek gereken çalışmaları başlatarak Akçay Der5esinin ıslah çalışmalarına hız kazandırdı.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Tutal, bölgede ikamet eden vatandaşların kışı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için çalışmalara hız kazandırıldığını dile getirdi. Başkan Mehmet Tutal, ıslah çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek en önemli kısmı olan duvarların tamamlandığını, bundan sonra ki aşamada ise zemin betonu ve köprülerin yapım çalışmalarının  olduğunu söyledi.

 

Havanın yağışlı olmadığı günlerde çalışmaların sürerken, kanalın temiz olması ve kanal duvarların dirençli olması  kışın aşırı yağışlara karşı bölge halkını rahatlatacağı düşünülüyor.

 

Seydişehir’in mesire alanlarından olan Bağarası bölgesinden, şehrin içlerine kadar uzanan dere yıllar önce kısmi olarak yapılmış ancak 2800 metrelik bir alan sıkıntılı ve duvarları yapılmadığını kaydeden Başkan Mehmet Tutal, artık zaman zaman yaşanan su taşkınlarına karşı önlemin alındığını ve kanalın bakımı ile de bölgeye değer bir yapı haline getirileceğini söyledi.

 

Akçay Deresi taşkın su kanalı taş duvarlar ile örüldü. Yüzlerce ton atık kanaldan tahliye edilerek kanal genişletilmiş oldu. Bölgedeki vatandaşın evlerinin yağışlardan zarar görmesi ve kanalın atıklar ile dolu olması mahalle sakinlerinin başlıca sorunlarındandı. Mahalle sakinleri ise yapılan ıslah çalışmalarından memnun olduklarını dile getirerek, Başkan Mehmet Tutal’a teşekkür ettiler.(Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.