Akdamar Adası "çiçek" açtı

Akdamar Adası "çiçek" açtı
Badem ağaçlarının çiçeklendiği Akdamar Adası, üç farklı iskeleden teknelerle taşınan çok sayıda turisti kendine hayran bıraktı

VAN (AA) - Her mevsim büründüğü güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Akdamar Adası, turizm haftası etkinlikleri kapsamında ziyarete gelen çok sayıda turisti, çiçeklenen badem ağaçlarıyla karşıladı.

Akdamar Adası'ndaki Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında yaptırılan kilise ile ada genelinde bulunan badem ağaçlarının çiçek açıp yeşile bürünmesi, adaya farklı bir güzellik kazandırdı.

Kış aylarındaki beyaz kar örtüsü, ilkbaharın gelmesiyle kalkan ada, çiçeklenen badem ağaçlarını ortaya koyduğu bir başka güzelliği görmek isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

Van İskelesi ile Gevaş ilçesindeki iki ayrı iskeleden deniz otobüsleri ve teknelerle adaya gelen turistler, mavi göl içerisindeki rengarenk çiçeklerle bezenmiş ağaçlara, yeşilin birçok tonunu barındıran bitki örtüsüne ve Artos Dağı ile bütünleşen manzaraya hayran kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.