Akdeniz'de yasa dışı geçişler

Akdeniz'de yasa dışı geçişler
Kaş ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince durdurulan lastik botta 42 Suriye uyruklu sığınmacı, ilçede bir minibüs ve otomobilde de Suriye ve Eritre uyruklu 104 kişi yakalandı- Operasyonlarda organizatör oldukları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında durdurulan lastik botta Suriye uyruklu 42, aynı ilçede bir minibüs ve otomobilde de Suriye ve Eritre uyruklu 104 kişi yakalandı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu sabah saatlerinde devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri, Kaş ilçesi açıklarında bir grubun lastik botla Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalıştığını tespit etti.

Durdurulan bottaki Suriye uyruklu 20'si çocuk, 11'i kadın, toplam 42 sığınmacı, sahil güvenlik botuna alındı. Yapılan kontrolde sağlık sorununa rastlanmayan sığınmacılar, Kaş Limanı'na götürüldü.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri dün Kaş ilçesi Sarılar Mahallesi'nde bir minibüs ve bir otomobili durdurdu. Araçlarda yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalıştıkları belirlenen Suriye uyruklu 78, Eritre uyruklu 26 kişiyi yakaladı.

Yakalanan sığınmacı ve kaçaklar, işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Organizatör oldukları öne sürülen A.K. ve M.Y. de gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.