Akgül: Muhsin başkanın davasını takibi sürdüreceğiz

Akgül: Muhsin başkanın davasını takibi sürdüreceğiz
Konya Alperen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Akgül, Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 14. Seneyi devriyesi sebebiyle yazılı mesaj yayımladı.

Konya Alperen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Akgül, Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 14. Seneyi devriyesi sebebiyle yazılı mesaj yayımladı.

Akgül yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “25 Mart 2009 tarihinde; bindiği helikopterin Kahramanmaraş Keş dağları, Kanlı Çukur mevkiinde düşürülmesi sonucu Muhsin Başkan ve yanında bulunan Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Pilot Kaya İstektepe şehit olmuşlardı. Şahadetlerinin 14. Yılı münasebetiyle her birini hasretle, minnetle, rahmetle yâd ediyoruz. Malum olduğu üzere helikopterin düşürülmesinden sonra arama kurtarma çalışmaları engellenmiş, helikopterin düştüğü yer tespit edilmesine rağmen buraya devletin resmi görevlileri tarafından kimse sokulmamış, kurtarma çalışmaları başka yerlere kanalize edilmişti. Kamuoyunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun olaydan yaralı kurtulduğu haberi verilmişti. Bütün bunları yapanların devletin tüm kurumlarına sızan hain FETÖ mensuplarının olduğu bugün net bir şekilde ortaya çıkmıştır."

"ROL ALDIKLARI NETLEŞMİŞTİR"

Başkan Akgül FETÖ'nün her dönemde dini ve milli değerleri istismar ederek devletin tüm kurumlarına sızmayı başardığını belirterek, 15 Temmuz 2016 tarihinde giriştikleri hain darbe teşebbüsüne baktığımızda Muhsin Yazıcıoğlu’nun ortadan kaldırılması onlar için hedeflerine varmada önemli bir engelin geçilmesini ifade eder. Bu darbe teşebbüsünden sonra uyutulan, savsaklanan, görmezden gelinen davalar tozlu raflardan indirilerek birçok gerçekler ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde rol alan birçok kamu görevlisinin Muhsin Başkan’ın şehit edilmesinde de rol aldıkları netleşmiştir” dedi.

‘MUHSİN BAŞKANIN DAVASINI TAKİP ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşları olarak Muhsin Yazıcıoğlu suikasti’nin sonuçlana kadar takipçisi olacaklarını belirterek, “Sivil toplum kendisine sahip çıkan toplumdur. Bu düsturdan hareketle Konya Alperen Ocakları Vakfı olarak bizlerde kültürümüze, sanatımıza, vatanımıza sahip çıkmayı kendimizi şiar edindik. Biz önce insan diyoruz. İnsana hizmet etmeyi en kıymetli değer kabul ediyoruz. Rahmetli Muhsin Başkan’da bu anlayışı benimsemiş gençlik yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında yer almıştır. Öğrencilik yıllarında Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmıştır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra kurulan Selçuklu Sosyal Güvenlik Vakfı’nın başkanlığını yapmıştır. O dönemde mazlumlara, mağdurlara, Türk gençliğine sahip çıkmıştır. Devletin; seçkinci, halka tepeden bakan, kendi değerlerinden kopuk bürokratik oligarşik yapısının değişiminin meşru yolunun siyaset olduğunu görerek parti çalışmalarında yer almıştır. Bir dönem MÇP’ de daha sonrada Büyük Birlik Partisi’ni kurarak milletimize hizmet etmiştir" diye konuştu.

"KARDAN KEFEN GİYENLERİ UNUTMAYACAĞZIZ"

BBP'nin fikri olarak sivil toplum, sivil insiyatif anlayışını siyasi faaliyetlerinin merkezine taşıdığını ifade eden Başkan Akgül, "Vakıf olarak bizler de bu düsturları kendimize şiar edindik. Konya da sivil toplum kuruluşları içerisinde ilk defa resmi tescilli ALP-AR (Alperen Arama Kurtarma) adıyla arama kurtarma birimimizi kurduk. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası ekibimiz bölgeye aynı gün intikal ederek arama kurtarma faaliyetlerine iştirak etmiştir. Göçük altında yardım çığlıklarını duyup onlara gücümüz nispetinde yardım etmek bizim için çok ama çok anlamlı olmuştur. Rahmetli Muhsin Başkanın içerisinde bulunduğu helikopterin düşürülmesinden sonra rahmetli gazeteci İsmail GÜNEŞ’ in cep telefonundan yardım çığlıklarını bütün Türkiye duymuştu. Ama bu sesi devlet ricali duymamıştı. O bölgeye sivil halk sokulmamıştı. Deprem sonrası zamanında ulaşılamayan kardeşlerimiz göçük altında can verirken rahmetli başkan ve yanındakiler açıkta vefat etmişti ve kendilerine suikastin üçüncü günü ancak ulaşılabilmişti. Biz Alperenler olarak bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kastı olanları, ihmali olanları, hadisenin üstünü örtmeye çalışanları ve ülkemizde yaşanan acılar, felaketler, afetler karşısında gereğini yerine getirmeyenlerden mutlaka ama mutlaka hesap soracağız. Unutmayacağız; kardan kefen giyenleri, Unutmayacağız, Vatan için can verenleri, Unutmayacağız; hain pusuyu seyredenleri Ruhları şâd, Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.