Akılalmaz kaçakçılık: 133 kilo geldi, yurt dışına satacaklardı

Akılalmaz kaçakçılık: 133 kilo geldi, yurt dışına satacaklardı
Niğde'nin Çiftlik ilçesinde, dere yatağından izinsiz şekilde kurbağa toplayan 4 kişi, jandarma tarafından 133 kilogram canlı kurbağa ile birlikte yakalandı.

Niğde'nin Çiftlik ilçesinde, yurt dışına satmak üzere dere yatağından izinsiz kurbağa toplayan 4 kişi 133 kilo canlı kurbağa ile yakalanarak haklarında biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan işlem başlatıldı ve kurbağalar doğaya salındı.

İHA'nın haberine göre; Niğde'nin Çiftlik ilçesinde izinsiz olarak dere yatağından kurbağa toplayan 4 kişi, jandarma ekipleri tarafından 133 kilo canlı kurbağa ile yakalandı.

iha-20250621aw480944-1-t.jpg

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çardak köyünde yakalanan ve kurbağaları yurt dışına satmak amacıyla topladıkları belirlenen şahıslar hakkında, biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan idari işlem başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı incelemeler sonucunda ele geçirilen kurbağalar canlı olarak tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Jandarma ekiplerinin biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğal yaşamı tehdit eden bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.