Akıncı TİHA'nın sırrını Selçuk Bayraktar açıkladı!

Akıncı TİHA'nın sırrını Selçuk Bayraktar açıkladı!
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) gömülü yazılımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesli mesajı yer alıyor.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) gömülü yazılımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesli mesajı yer alıyor. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar 2019'da yazılıma eklenen mesajı, "Akıncı'nın sırrı" ifadeleriyle paylaştı. "Gençlerimize ve ondan sonraki tüm nesillerimize ithafen…" mesajıyla başlayan videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden kaydedilen mesaj, Baykar'ın milli ve özgün olarak tasarlayıp geliştirdiği Bayraktar Akıncı TİHA'nın 6 Aralık 2019'daki ilk uçuşundan saatler önce uçuş kontrol bilgisayarının içindeki gömülü yazılıma kodlandığı ortaya çıktı. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Akıncı TİHA'ların tüm uçuşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek nesillere ithafen yazdığı ve tarihe not düştüğü bu mesajın dahil edildiği yazılımla görev yapacağı belirtildi. 

Mesajın aynı zamanda bilgisayar dili ile hex koduna çevrilmiş hali de gömülü yazılımın içinde yer alıyor.

Akıncı TİHA'lar, yazılımın içindeki mesajla birlikte Türkiye semalarında milyonlarca saat vatana ve millete hizmet edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.