Aksaray'da "Şehit Vatan Demektir" programı

Aksaray'da "Şehit Vatan Demektir" programı
AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Aksaray Kadın Kolları Komisyonunun destekleri ile Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve...

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Aksaray Kadın Kolları Komisyonunun destekleri ile Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Şehit Vatan Demektir" isimli şehitleri anma programı düzenlendi.

Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile daire müdürleri ve çok sayıda şehit ailesi ile yakınları katıldı.
Koçak, şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, 1915 Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyetinin bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Terörden dolayı şehit anne ve babalarının canlarının yandığını belirten Koçak, "Eğer şimdi bugün bir konser olsaydı, bugün salon tıklım tıklım dolacaktı. Konu vatan ve şehit olunca, biraz drama olunca maalesef ilgi olmuyor bu konudaki üzüntümü de ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için Şehit Aileleri Derneği ve Eğitim-Bir-Sen yetkililerine teşekkür ederek, "Bizler, tarihe destan yazan bir milletin mensuplarıyız. Bizim ecdadımızın bu vatanımızı bizlere emanet etmek için yapmış olduğu bu şanlı Zaferin yıldönümü. Değerli şehit ailelerimizden Allah bin kere razı olsun. Canınız kadar kıymet verdiğiniz değerli evlatlarınız, bizlerin daha iyi yerde yaşayabilmesi ve daha iyi bir geleceğe gidebilmesi için kendi canlarını feda ediyorlar. Allah inşallah bizlere de böyle vatanını, dinini, bayrağını savunan çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu programda emeği geçen herkes bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.