Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı başladı

Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı başladı
KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Akşehir'de atıksu arıtma tesisi yapımına başlandı.Büyükşehir Belediye...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Akşehir'de atıksu arıtma tesisi yapımına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu ile hizmet alanına giren yerleşim yerlerinde atık suların çevreye olan olumsuz etkilerini bertaraf etmek ve arıtılmış suyun tekrar değerlendirilmesi amacıyla atıksu arıtma tesislerinin kurulduğu söyledi.

Günlük 15 bin 102 metreküp kapasiteli Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi ve 36 bin metrelik kanalizasyon şebekesinin yapımına başlandığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Projenin ihale süresi 670 gün. Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi'nde son teknoloji ekipmanlar kullanılacak. Akşehir ilçesindeki atık suların, ilgili yönetmeliklerde belirtilen standartlara uygun bir şekilde arıtılması ile Akşehir Gölü ve çevresinde oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçilerek. Bu sayede bölgenin ekolojik yapısının korunmasına dolaylı olarak katkı sağlanacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.