Akşehir Belediyesi’nden 15 Temmuz şehit ve gazilerine yardım

Akşehir Belediyesi’nden 15 Temmuz şehit ve gazilerine yardım
Akşehir Belediyesi’nden 15 Temmuz şehit ve gazilerine yardım

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Meclisi, 15 Temmuz tarihindeki Paralel Devlet Yapılanması FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek verdi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın başkanlığında toplanan Eylül ayı meclisinde alınan kararla, 20 bin TL şehit yakınlarına ve gazilere bağışlandı. 
Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişiminin, hatta bir işgal girişiminin yaşandığına dikkat çeken Başkan Akkaya, “Allah’a hamdolsun ki, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlılığı, muhalefet parti liderlerinin demokrasiye, milli iradeye saygısı ve bu konuda gösterdikleri birliktelik ve hükümetimize verdikleri destek, şerefli Türk polisimiz ve şerefli Türk askerlerimizin gerçekten cansiparane gayretli çalışması, belki daha da önemlisi Türk halkının, aziz Türk milletinin milli iradeye olan bağlılığı ve milli irade uğrunda, vatanın bağımsızlığı uğrunda, istiklali uğrunda ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi anlamında gösterdiği fedakar tavır, kendilerini tankların önüne atarak kurşunlara meydan okuyarak, canını feda ederek gösterdikleri bu üstün gayretleri sonucu hamdolsun bu belayı Türk milleti olarak def ettik. Allah bir daha böyle sıkıntılar göstermesin. Gerçekten haince ve çok önemli bir darbe girişimiydi. Geçmişte çeşitli darbeler oldu, silahlı kuvvetler yönetime el koydu ama 15 Temmuz’daki yapılan darbeden daha farklı bir işgal girişimiydi. Allah muhafaza, bu darbe girişimi gerçekleşseydi, Türkiye bir iç savaşa sürüklenecek ve artık çok aciz bir duruma düşecek, dış mihrakların hegemonyasına girmiş olacaktı. Bu arada da kardeş kardeşi vuracak, bizleri çok ciddi sıkıntılar bekleyecekti. Cenab-ı Allah’ın lütfuyla, aziz milletimizin bu gayretiyle, bunun üstesinden gelmiş olduk. Bu olaylar sırasında 240 tane şehit verdik. 2 binin üstünde de gazi olan vatandaşımız var. Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum, Allah onların şefaatine bizleri nail eylesin, onurlu gazilerimize de acil şifalar versin. Biz daha önce, belediye personeli olarak bu kampanya iştirak ettik. Arkadaşlarımızla topladığımız paraları açılmış olan banka hesabına yatırdık. Bugün de belediyemizin bütçesinden Akşehir Belediye Meclisi kararıyla Akşehir Belediyesi olarak 20 bin TL’yi bu kampanyaya katılmayı ve yatırmayı teklif ediyoruz” dedi.
Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından teklif oylandı ve oy birliği ile Akşehir Belediyesi bütçesinden 20 bin TL’nin, 15 Temmuz tarihindeki Paralel Devlet Yapılanması FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler için başlatılan yardım kampanyası hesabına yatırılmasına karar verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.