Akşehir’de okul öncesi eğitimde büyük başarı

Akşehir’de okul öncesi eğitimde büyük başarı
Konya’nın Akşehir ilçesi, yapılan çalışmalarla okul öncesi okullaşma oranında Konya’da lider ilçe oldu. 

Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması projesi çerçevesince Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Okul öncesine devam edemeyen öğrencileri okula kazandırmak, devamlarını sağlamak, okul öncesi eğitimi kurumlarına devam eden çocukların zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini, bütün gelişim alanlarının desteklenerek en üst düzeye ulaşmasını, öz bakım becerilerini kazanmalarını ve temel eğitime hazır bulunmalarını sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleri hem Akşehir merkez hem de mahallelerde bulunan ana okulu ve ana sınıflarına ziyaretlerde bulunuyor.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan başkanlığında kurulan ve üyeliklerini Gülmece Anaokulu Müdürü Gülden Yılmaz, Nene Hatun Anaokulu Müdürü Leyla Erdoğan, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Filiz Bostancı, Küçükağa Anaokulu Müdürü Arzu Korkusuz, Çocuklar Gülsün Diye Necla Adanur Anaokulu Müdürü Songül Candan ve Yıldırım İlkokulu Müdürü Okan Aydar’ın yaptığı İlçe Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması Komisyonu, yaklaşık iki aydır yaptığı çalışmalar sonucu hem anaokullarına birçok öğrenci kazandırdılar hem de okul ve sınıfların iyileştirilmesi adına birçok çalışmayı gerçekleştirdi. Her hafta yaklaşık beş okulu ziyaret eden ekip üyeleri, okul öncesi öğrencilerin okullara kazandırılması yönünde okullarda yapılan çalışmaları hem yerinde inceliyor hem de okul öncesi öğretmenlere rehberlik yaparak okul öncesi ortamların iyileştirilmesi konusunda yapılacak çalışmaları aktarıyor.
Yapılan çalışmalarla, Akşehir’de okul öncesi okullaşma oranının; hem Konya hem de Türkiye geneli bazında oldukça iyi bir yere geldiğini belirten komisyon üyeleri, amaçlarının Akşehir’i bu konuda Konya’da lider ilçe yapmak olduğunu, bunu da yaptıkları çalışmalarla başardıklarını ifade etti. Özellikle gelecek yıl ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan okul öncesi çağındaki 5 yaş gurubunun tamamına yakınını okullarla buluşturduklarını ifade eden üyeler, 5 yaş gurubunda Akşehir’de okullaşma oranının yüzde 90’ları geçtiğinin altını çizdi.
Komisyonda bulunan okul müdürleri ayrıca, şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak amacıyla ziyaret ettikleri okullarda eksik görülen gerek oyuncak, gerek okul öncesi materyali ve gerekse giyecek gibi ayni yardımlarda da bulunuyorlar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.