Akşehir'deki banklar fıkra anlatıyor

Akşehir'deki banklar fıkra anlatıyor
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehri ziyarete gelen turistlere yönelik Gülmece Parkı ve Tarık Buğra Parkı üzerindeki alanlara Nasreddin Hoca’nın fıkra anlatan banklar yerleştirdi.

Akşehir Belediyesi, şehri ziyarete gelen turistlere Nasreddin Hoca fıkralarını daha iyi öğretebilmek ve Nasreddin Hoca’nın fıkralarını gelecek nesillere daha iyi aktarabilmek amacıyla Nasreddin Hoca Türbesi civarındaki Gülmece Parkı ve Tarık Buğra Parkı üzerindeki alanlara, Nasreddin Hoca’nın fıkralarını anlatan banklar yerleştirdi.

Fıkra anlatan banklar turistler kadar şehirdeki vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

Banklara oturarak günün yorgunluğunu atan vatandaşlar bankların kenarında bulunan düğmeye basarak Nasreddin Hoca Fıkralarını dinleme keyfini yaşıyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Nasreddin Hocamızın fıkralarını anlatan konuşan bankları, şehrimizdeki Gülmece ve Tarık Buğra Parkı’mıza yerleştirdik. Nasreddin Hoca’mızın latife ve nükteleri, hikmet ve ibret dolu olup, zamanla atasözü haline de gelmiştir. Her bir fıkrası keskin zeka ve doğru işleyen aklın ürünleridir. Banklara oturarak dinlenen misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin tebessüm ederken Hocamızın fıkralarındaki ince mesajları da daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.